Mame sa stavom

Što mislite: Je li jedno dijete dovoljno ili svakom djetetu trebaju braća i sestre?

Piše: dianaradobuljac / Vrijeme: 11:00 29.04.2017 / Rubrika:
Foto: Flickr
0

Postoji li minimalan ili optimalan broj djece kojeg bi bilo najpoželjnije imati

Maggie Knowles je napisala svoju priču o majčinstvu i sinu jedincu. Kroz svoj tekst je pokušala razbiti predrasude koje se često vežu za djecu koja nemaju braće i sestara. Predrasude uz koje se vežu pojmovi asocijalni, čudni i sebični.

Neki ljudi mogu ili misle da mogu hendlati samo jedno dijete. I tko smo mi da kažemo nešto suprotno.

Svako u svom životu radi ono najbolje što zna. Ono na što je simpatična Maggie pokušala odgovoriti zlobnicima je da njezino dijete nije ni asocijalno ni čudno samo zato jer nema braće i sestara.

Pravo na odgoj

Iako mnogi djecu bez braće i sestara automatski smatraju razmažencima, moramo priznati da logika ovaj puta nije na njihovoj strani. Ukoliko roditelji odluče imati samo jedno dijete istina je da će sve igračke biti njegove i da se ni sa kim u kući neće svađati oko autića. To je naprosto takav ishod situacije. Ono što čini razliku je odgoj – dugogodišnja investicija vremena i pažnje svome djetetu s ciljem usađivanja elementarnih etičkih vrijednosti.

Maggina poznanica Sabrina Golebiewski ima petero djece. Ona i njen suprug to su oduvijek željeli i ne bi svoj život mijenjali ni za što na svijetu. Dakle, ne postoji vaga koja određuje optimalan broj potomaka, a ni čarobni štapić zbog kojeg će Maggino dijete nužno imati ove osobine, a Sabrinina djeca one.

Ono što ih svih kao roditelje veže su brige, a ono što djecu veže je sreća i vedar pogled na svijet bilo ih jedno ili pet.

Izvor: Maine Women Magazine

Piše: dianaradobuljac / Vrijeme: 11:00 29.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr