Dobro razmislite

Nije lako priznati, ali… 10 znakova koji upućuju da je vaše dijete razmaženo derište

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:53 05.10.2016 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Lako je prepoznati tuđe razmaženo dijete na igralištu. No, malo je ipak teže kritički se osvrnuti na svoje. Zato dobro razmislite o ovih 10 znakova koji upućuju na to da možda imate razmaženo dijete

Česti izljevi bijesa

Jedan od najsigurnijih znakova razmaženog djeteta su česti izljevi bijesa i ljutnje, kako javno, tako i kod kuće.

thinkstockphotos-516142999

Nikada nije zadovoljno

Razmažena djeca često ne mogu izraziti zadovoljstvo onim što imaju. Kad nekog drugog vide s nečim, htjet će to umjesto svojih stvari.

djeca-roditeljstvo-roditleji-19

 

 

Ne želi pomagati

Niti jedno dijete nije oduševljeno pospremanjem, ali kad više nisu bebe, moraju početi pomagati u manjim poslovima, kao što je pospremanje igračaka i slaganje cipela u ormarić.

klinci, djeca, skrivanje, fail, smiješno

Pokušava kontrolirati odrasle

Razmažena djeca često nemaju granicu između odnosa prema vršnjacima i odnosu prema odraslima. Od svih očekuju da ih stalno slušaju.

majka, djeca, očaj

Često vas sramoti u javnosti

Pokoji ispad je normalan, ali kad mališan namjerno sramoti roditelje u javnosti zbog privlačenja pozornosti, situacija nadilazi izolirani slučaj.

djeca-01

Ne želi dijeliti

Dijeljenje je težak pojam s kojim se mališani moraju naučiti nositi, ali jednom kad dosegnu dob od četiri godine, moraju biti voljniji dijeliti igračke ili grickalice s braćom i ostalom djecom.

djeca svađa

Morate ga moliti

Roditelj ili dadilja su autoriteti i mora ih se slušati kad ih se nešto zamoli. Ne biste smjeli moljakati dijete da nešto napravi.

poslovna-zena-majka

Ignorira vas

Niti jedno dijete ne voli čuti ‘ne’, ali vas ne bi smjelo ignorirati dok mu nešto govorite.

klinci, djeca, skrivanje, fail, smiješno

Ne želi se samo igrati

Do četvrte godine dijete bi trebalo biti voljno i sposobno igrati se samo, i to dugo. Ako baš stalno treba roditelje ili prijatelje za igru, to je znak da ima potrebu za pretjeranom pažnjom.

thinkstockphotos-480164022

Morate ga podmićivati

Roditelji ne bi trebali djecu podmićivati novcem, igračkama, posebnim tretmanima i slično da bi ih se pridobilo za svakodnevne rutinske poslove.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:53 05.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Savjet glumice Drew Barrymore zaposlenim majkama zlata je vrijedan

U životu nije nimalo lagan zadatak postići balans. Svjesne su toga brojne zaposlene majke koje često imaju osjećaj da nisu postigle ravnotežu između posla i obitelji pa osjećaju grižnju savjesti. Tražite li način kako to ispraviti, slijedite savjet glumice Drew Barrymore

Povratak na Net.hr