Bravo!

Australska političarka prva je žena koja je dojila u parlamentu i time pobila nepotreban tabu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 10.05.2017 / Rubrika:
Foto: CNN/Youtube
0

Dojenje je najprirodnija stvar na svijetu i treba konačno prestati biti šokantno

Australska senatorica Larissa Waters prva je političarka koja je bez ikakvog srama ili tabua dojila dvomjesečnu kći Aliu Joy tijekom glasovanja u utorak, izvještava BBC. Donji dom pridružio se Senatu prošle godine i prihvatio dojenje u parlamentu, ali ostali zastupnici to nisu učinili.

“Trebamo više žena i roditelja u parlamentu, kao i fleksibilnih radnih mjesta koje obitelj stavljaju na prvo mjesto te pristupačnu dječju skrb”, izjavila je Waters na Facebooku.

U drugim parlamentima se najnormalnije doji

Dodala je da žene u drugim parlamentima diljem svijeta već neko vrijeme najnormalnije doje dok obavljaju svoje političke dužnosti. “Žene će i dalje imati djecu i brinut će se o njima, bez obzira na posao, pa im ovakve stvari moramo omogućiti, zaključuje Waters.

Dojenje u parlamentu još uvijek je predmet žestokih rasprava i na njega se ne gleda blagonaklono. Španjolska zastupnica Carolina Bescansa tako je bila kritizirana i ismijana zbog toga što je dovela dijete u parlament i tamo ga dojila.

Smiješno je kako je jedna od najprirodnijih stavri na svijetu toliki predmet čuđenja i kritiziranja, zato se nadamo da će dojenje u javnim institucijama biti sasvim normalna praksa.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 10.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr