KROKODILOV IZMET U VAGINI 10 / najbizarnijih kontracepcijskih sredstava u povijesti

shimmer fallback

Izgleda da ljudi od davnina traže idealno sredstvo kontracepcije, a u toj su potrazi naletjeli na stvarno ogromne budalaštine.

30.3.2015.
8:32
Play logo

1. Krokodilski izmet

Ova metoda datira čak do skoro 2.000 godina prije Krista, kada se u vaginu stavljala smjesa načinjena od krokodilskog izmeta. Kako je izmet alkalan, poput suvremenih spermicida, metoda koju su koristili drevni Egipćani možda je čak i funkcionirala.

2. Testisi lasice

Srednjovjekovne metoda kontracepcije bile su stvarno 'nadahnute', a jedna od njih uključuje vezanje testisa lasice za unutrašnju stranu bedra žene koja ne želi zatrudnjeti. Za ovu metodu sa sigurnošću znamo da nije funkcionirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Živa

Jedna od pogubnijih metoda, koja se prakticirala u drevnoj Kini, je ispijanje žive. Osim što je smrtonosno, može imati i 'nuspojave' poput otkazivanja bubrega, oštećenja mozga i sterilnost.

4. Čaj s dabrovim testisima

Ovaj običaj zabilježen je čak i u 16. stoljeću u Kanadi gdje su žene radile čaj od sušenih dabrovih testisa i miješale ga s alkoholom.

5. Životinjska crijeva

Jedan od najstarijih poznatih vrsta kondoma je onaj od svinjskih crijeva. Da, izgleda da su svinjska crijeva od davnina služila kao omot za kobasu, na ovaj ili onaj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Voda u kojoj se hladio metal nakon kovanja

Grčki ginekolozi navodno su u 2. stoljeću ženama su kao sredstvo kontracepcije davali da piju vodu u kojoj se hladio metal nakon kovanja. Žene su čak i za vrijeme prvog svjetskog rata dobrovoljno radile u tvornicama u kojima se radilo s olovom kako bi ostale sterilne, iako je trovanje olovom smrtonosno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Mak kao dijafragma

Žene iz drevne Sumatre navodno su koristile mak, koji se koristi u proizvodnji opijuma, kao dijafragmu.

8. Tampon od akacije, datulja i meda

Jedan od najstarijih zapisanih recepata za kontracepciju star je oko 3.500 godina i zapisan je na papirusu, a radi se o pamuku namočenom u mljevenu akaciju, datulje i med. Začudo, ova je metoda navodno bila efikasna zbog fermentirane akacije koja djeluje slično kao i suvremeni spermicidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Cola i druga gazirana pića

1950-ih su kupke od Coca Cole bile standardna metoda kontracepcije. Istraživanje provedeno na Harvardu 2008. pokazalo je da dijetalna Cola ubija sve spermije u roku od minute, no kasnija istraživana nisu uspjela potvrditi taj rezultat.

Play logo

10. Limun kao dijafragma

U 18. stoljeću limuni su korišteni kao relativno uspješna metoda kontracepcije. Iako je oblik bio podoban za dijafragmu, a kiselina djelovala kao spermicid, limunska kiselina oštećuje i tkivo vagine pa generalno nije baš dobra metoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo