Sud donio odluku: Žene su lošiji vozači od muškaraca

Javier Albar je španjolski sudac koji će morati štošta objasniti cijelom svijetu zbog presude koju je nedavno donio, a iz koje proizlazi da su žene i službeno lošije vozačice od muškaraca.

Prije dvije godine autoškola iz Zaragoze tužena je jer je naplaćivala 665 eura svojim muškim polaznicima za neograničen broj lekcija, dok je ženama naplaćivala 200 eura više.

Takvu su odluku obrazložili podatkom da ženama treba više lekcija kako bi savladale vozački ispit. Nakon brojnih pritužbi, agencija za prava potrošača tužila je autoškolu, a konačno je donesena i presuda.

Spomenuti sudac odlučio je da je ova diskriminacija zakonska i tako posredno odlučio da su žene lošiji vozači od muškaraca. Sudac je pritom citirao i podatke prometnog registra na temelju kojih je zaključio da muškarci konzistentno pokazuju veću dozu spretnosti za volanom i bolje snalaženje na otvorenim cestama.

Naravno, na njegovu je presudu uložena i žalba tako da ćemo ipak još neko vrijeme živjeti u neizvjesnosti i pitati se tko stvarno bolje vozi.

Povratak na Net.hr