Auto ili bicikl?

SMISLIO GENIJALNU IDEJU KAKO SI VOŽNJU UČINITI BOLJOM: Njegov neobičan izum postao je pravi hit

Švedski projektant Mikael Kjellman htio je jedan poseban bicikl koji bi na neki način bio zaštićen od vremenskih neprilika i udobniji od tradicionalnog bicikla. Zato je dizajnirao prototip PodRide, zabavan i praktičan bicikl-auto. Ovo neobično vozilo u akciji sigurno će vas impresionirati.

Ima četiri kotača, kratki radijus okretanja i ide oko 24 kilometara na sat. PodRide je kombinacija bicikla i automobila. Vrlo je malen, ali je iste visine kao normalan auto. U ovom posebnom vozilu postoji i mjesto za odlaganje stvari kao što je prtljažnik na pravom vozilu. Vozač PodRide za njega može prikačiti i prikolicu za bicikl. Kada je vruće prednji i bočni prozori se mogu otvoriti kako bi vožnja bila udobnija.

Prema gizmag.com: “The PodRide je dovoljno uzak da se može voziti po biciklističkim stazama, te je klasificiran kao e-bicikl u Švedskoj a to znači da nema posebnih licenci ili neko osiguranje koji su potrebni da ga se može koristiti”. Mikael je snimku svoga, po svemu sudeći, posebnog vozila postavio na  na You Tube u travnju 2016. te je zaradio desetke komentare od stranaca koji su mu poželjeli sve najbolje u vezi s njegovom idejom i kažu da bi odmah jednog mogli kupiti.

Povratak na Net.hr