NASJELA NA PREVARU / Predstavio se kao Bruce Springsteen i kazao joj da skuplja novac za novu gitaru, povjerovala mu je

Image
Foto: Profimedia

Gospođa je sveukupno ostala bez 4.200 eura

27.6.2024.
13:40
Profimedia
VOYO logo

Neimenovana 60-godišnja žena iz češkog grada Chomutova obratila se prije nekoliko dana policiji za pomoć nakon što je shvatila da je nekom prevarantu uplatila 105 tisuća kruna, odnosno 4.200 eura.

O neobičnom je slučaju izvijestila tamošnja policijska glasnogovornica Miroslava Glogovská, koja je pojasnila da je žena živjela u uvjerenju da novac šalje samom Bruceu Springsteenu, legendarnom 74-godišnjem američkom glazbeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko mjeseci lajkala je neku izvođačevu fotografiju na Facebooku, a nakon čega joj se javila osoba koja joj se predstavila kao Bruce Springsteen na Messengeru.

Mislila je da mu je poklonila novu gitaru

Počeli su se dopisivati te je gospođa, inače velika Springsteenova obožavateljica, u jednom trenutku izrazila želju da se osobno upoznaju. Prevarant joj je potom kazao da mora uplatiti za VIP članstvo kako bi došlo do osobnog susreta, a zbog čega je žena u više navrata lopuži poslala tražene iznose od 8 do 15 tisuća kruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na taj mu je način poslala više od 80.000 kruna, a povjerovala je čak i u to da je slavnom glazbeniku donirala za novu gitaru", prepričala je glasnogovornica i dodala da su od gospođe svejedno nastavili musti novce u ime VIP članstva, odnosno VIP propusnice.

"Budući da dotična više nije imala čime plaćati, odbila je ispuniti što se od nje tražilo i tek tada se obratila policiji", dodala je Glogovská.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka policija iskoristila je slučaj da ponovno pozove građane na oprez tijekom komunikacije na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo