Test

POREDAJTE OBLIKE PO VAŽNOSTI: Ovaj test otkriva za koji ste posao stvoreni

Kako bi otkrili jeste li pronašli pravo životno zanimanje ili ono idealno za vas u budućnosti, pažljivo pogledajte ove oblike.

Poredajte ih od onog koji vam je najprivlačniji do najmanje privlačnog.

1. Krug

Vama su najvažniji dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju sretni, stoga ne čudi da vas nazivaju ljepilom koje suradnike drže na okupu. U stanju ste stabilizirati grupu i posjedujete visoki kapacitet za empatiju, radost i bol drugih osjećate kao vlastitu.. Ali, vaše mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lijenosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete osobni mir, kao ni priznanje za uspjeh.

Idelani poslovi za vas: gluma, marketing, povjesničar, domaćica, radnik u ljudskim resursima, učitelj, ugostitelj, pisac.

2. Kvadrat

Volite naporno raditi, razboriti ste i uvijek želite završiti ono što ste počeli. Jedna od velikih vrlina u svim životnim situacijama je vaša strpljivost i metodičnost. No s obzirom da ste u stanju svaki detalj u poslu detaljno provjeriti, što usporava odlučnost, teško da ćete dogurati do mjesta šefa. Zbog dominantnog korištenja lijeve polovice mozga, koju karakterizira logičko razmišljanje, nikad ne slušate unutarnji glas nego ste u stanju radije satima analizirati kako doći do rješenja nego poslušati intuiciju.

Idealni poslovi za vas: računovođa, službenik u banci, programer, građevinski radnik, doktor, inženjer, tajnik, trgovac, vozač.

3. Trokut

Rođeni ste menadžer, iako možete usredotočiti na cilj i promišljeno i brzo analizirate situacije, brzo učite i nove informacije upijate kao spužva.. Vrlo ste samopouzdani i u svemu želite biti pravu, pa i ne čudi kako vam je najteže priznati grešku. Vaše su prednosti kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost, vizija, ambicija, kompetitivnost, odlučnost, fokusiranost, sklonost poštovanju hijerarhije. A na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometaju vas nestrpljivost i orijentiranost na sebe.

Idealni poslovi za vas: arhitekt, poduzetnik, dizajner, ekonomist, direktor, odvjetnik, vojnik, pilot, političar.

4. Pravokutnik

Baš kao i prijelazna faza pravokutnika koja nastaje iz jednog oblika prema drugome tako i vi stalno pokušavate sjediti na dvije stolice. Nikako ne prepoznajete osobne kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi bi vas okarakterizirali kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, dok vas pak s druge strane odlikuju znatiželja i hrabrost. Pokušati ćete učiniti ono što nitko dosad nije učinio i pitati sve za što drugi nemaju hrabrosti.

Idealni poslovi za vas: poduzetnik, animator, voditelj sektora, performer.

5. Cik – cak

Vrlo ste kreativni baš kao što oblik cik-cak simbolizira, oslanjate se na maštovitost, imate sposobnost da stvorite uravnotežen pogled na svijet i da vidite njegovu unutrašnju ljepotu. Ali, s druge ste strani vrlo nemirni i ne možete dugo da raditi na jednom mjestu. Postaje vam dosadno, posebno jer ste uvjereni kako ništa nije konačno ni pravilima zapisano. Iako lako osmišljavate ideje problem je što ih teško realizirate jer jednostavno gledate tri koraka unaprijed i više vas zanimaju mogućnosti nego stvarnost.

Idealni poslovi za vas: umjetnik, dizajner interijera, glazbenik, profesor, promotor, istraživač, stolar.

B92/Webcafe.hr

Povratak na Net.hr