Dragi čitatelju, dobrodošao u četvrtu epizodu serijala Net.hr-a - I to je hrana! U ovom posebnom serijalu radimo recepte koje i ti lako možeš napraviti kod sebe doma. A najvažnija stvar koja ti je potrebna je - mikrovalna. To smo već ustanovili - radimo sve recepte upravo u mikrovalnoj. I ne zvuči nemoguće.
U prvoj sam epizodi pripremala pileći fajitas, u drugoj epizodi popularni mac-n-cheese, u trećoj brownie, a danas na red dolazi penne u umaku od rajčice.
Još jednom ćemo ponoviti kako sve recepte radi osoba kojoj kuhinja nije najdraža prostorija.
Sve što ti je potrebno za pripremu ovoga jela je:
- 250 g nasjeckanih rajčica
- umak od rajčice
- bosiljak
- 85 g penne tjestenine
- sol
Pomiješaj bosiljak, rajčice i prstohvat soli u zdjeli za mikrovalnu pećnicu. Dodaj tjesteninu i umak od rajčice, ali pazi da je potpuno obložena umakom da se ne osuši. Pokrij zdjelu prozirnom folijom pa je nekoliko puta probuši u sredini. Kuhaj na visokoj temperaturi dvije minute. Pažljivo skini prozirnu foliju i dobro promiješaj. Dodaj 80 ml vode i ponovno promiješaj, a zatim vrati foliju i ostavi da odstoji jednu min. Vrati posudu u mikrovalnu pećnicu i kuhaj na srednjoj temperaturi četiri minute. Izvadi iz mikrovalne, skini foliju i dobro promiješaj. Peci još četiri minute, izvadi jelo iz mikrovalne i dodaj bosiljka da ti jelo izgleda kao iz restorana. I dobar tek!
Kako ovo jelo zapravo izgleda i je li ispalo onako kako smo zamišljali, pogledaj u videu!
Do sljedećeg recepta,
Tvoja kuharica, Nika Aurora Ključarić
P. S. Provjeri i naše ostale recepte, famozni pileći fajitas OVDJE, popularan mac-n-cheese OVDJE, a poseban brownie OVDJE.