U veljači 2019. vlasnik restorana Lopoč iz Momića pokraj Metkovića, Vedran Dragović, boravio je u Zagrebu, pa je i navratio u bistro Deno, u vlasništvu Denisa Mohenskog – te je fotografiju na kojoj pozira s Mohenskim i „ekipom“ objavio na svojoj Facebook stranici te tagirao i Mohenskog.

Te je fotografija s nekoliko uzvanika završila i na Facebook profilu Mohenskog: uz golemu zdjelu graha uhvaćena su poznata tv lica, sportski voditelji s HRT-a, Drago Ćosić i Mićo Dušanović, pomalo smrknuti Denis Mohenski, nasmiješeni Dragović i – prilično suzdržani gospodin u ozbiljnoj odjevnoj kombinaciji.

Kako je otkrila novinarka Net.hr-a Đurđica Klancir, nepoznati gospodin s fotografije jest šef Odjela za borbu protiv gospodarskog kriminala i zaštitu gospodarskog sustava u Sigurnosno-obavještajnoj zajednici, SOA-i, formalno zaposlen u MUP-u, Igor Batković.  

Osim što se špijun našao u prilično nezgodnom društvu na fotografiji upada u oči detalj koji pokazuje koliko je ovo društvo prisno.

'Jednom tjedno smo odlazili na grah ili drugo domaće jelo'

Dok je, prema optužnici, bliskim Bandićevim suradnicima i glavnom ravnatelju HRT-a upala sjekira u med, veselom društvu sa slike je upala žlica u lonac.

No nije problem, u takvoj domaćoj atmosferi nije ju problem ni prstima uhvatiti, ipak smo svi domaći.

„Drago Ćosić i ja smo godinama igrali zajedno tenis i jednom tjedno je bio običaj otići na grah ili neko drugo domaće jelo kod Dene. I to je sve. Vidio sam u njegovom krugu mnoge osobe, i poznate i nepoznate, ali mi smo se više nastojali držati – po strani.“, pravdao se za Net.hr Mićo Dušanović.

Na pitanje koliko se po strani od društva koje je svaki tjedan navraćalo  „grah ili drugo domaće jelo“ držao glavni špijun zadužen za hvatanje gospodarskih kriminalaca, nije odgovorila ni SOA. Kažu tek kako ništa ne mogu komentirati zbog zakonskih i sigurnosnih razloga.