Viktorija Sorokina, 23-godišnja djevojka iz kazahstanskog grada Karagande, prije nekoliko dana je doživjela tešku neugodnost. Prekinuta je usred ručka i protjerana iz restorana u jednom trgovačkom centru, a napalo ju je nekoliko tipova kojima je njezin bivši kolega dojavio njezinu tajnu.

Viktorija je, naime, rođena kao muškarac, a takvo što je u glavama pojedinih ljudi još uvijek neoprostiv grijeh.

"Prijateljica i ja smo sjedile i ručale, pripremale se za šoping, no odmah mi je bilo jasno da dan neće završiti dobro kada sam vidjela tu grupu muškaraca da nam prilazi. Digle smo se i platile račun, ali bilo je prekasno. Muškarci su počeli galamiti, tražiti od mene da odem.

Srećom, nekima se ljudima ta mučna scena zgadila, pa su stali u našu obranu i pozvali policiju", ispričala je za kazahstanski portal BaigeNews Viktorija, koja je pojasnila da je muškarce na nju nahuškao njezin bivši kolega iz jedne tamošnje trgovine.

Viktorija se u to vrijeme zvala Jura, a dotični nekadašnji kolega nikada nije propuštao prigodu da je verbalno napadne. Ovoga se puta nije zadržao samo na riječima, već je sa sobom poveo grupu istomišljenika.

"Oduvijek sam bila djevojka, a danas sam djevojka u svom tijelu. Kada sam imala 12 godina, čak je i psihijatar postavio dijagnozu kojom je potvrdio da sam rođena pogrešnoga spola.

Već tada sam počela s hormonalnim terapijama, a 2017. godine sam se podvrgnula i kirurškim zahvatima. I nikada to nikome nije bio problem. Čak i moji muški prijatelji nisu imali negativnih emocija spram toga kada su doznali, a družimo se i danas", kazala je Viktorija, koja je s grupom muškaraca završila u policijskoj postaji.

Jedan od napadača tom prigodom joj se ispričao, a Viktorija je odlučila da neće nikoga goniti sudskim putem zbog uznemiravanja i prijetnji.