ZANIMLJIVA KARTA

GOOGLE PREDLAŽE : Evo što obavezno morate posjetiti u svakoj od europskih zemalja, pa i u Hrvatskoj…

Ako puno putujete i zanima vas što je sve vrijedno vidjeti u pojedinim zemljama, ali nemate puno vremena za proučavanje turističkih vodiča, dovoljno je samo baciti pogled na ovu kartu.

Na ovoj je karti sav posao obavljen umjesto vas. Osim pakiranja kofera, provjera u zračnoj luci i ostalih mukotrpnih dijelova vašeg putovanja.

Što vidjeti u…

Jedan je korisnik na Redditu kreirao mapu na osnovu prijedloga koje vam Google daje nakon što u tražilicu upišete ‘Što vidjeti u…’ određenoj zemlji.

I evo odgovora:

 

 

Ako se nađete u Belgiji, svakako trebate vidjeti Grand Place. Sviđa li vam se Francuska, ne smijete propustiti posjet Eiffelovom tornju. U Poljskoj posjetite Auschwitz, a u Rusiji Kremlj.

U Italiji ne smijete propustiti Koloseum, a u Grčkoj svakako morate vidjeti atensku Akropolu.

Ako se odlučite za putovanje na Island, posjetite Plavu lagunu. Ako idete u Veliku Britaniju, Google vam predlaže da svakako morate vidjeti Londonski Tower.

Kategorije označene bojama

Osim što je na većini zemalja na karti napisano ime određene znamenitosti koju Google predlaže da posjetite, označena je i bojama. Svaka boja predstavlja određenu kategoriju, kao što su religijska mjesta, priroda, znamenitisti, tvrđave, palače, dvorci i muzeji. Većina mjesta koja je vrijedno vidjeti prema ovoj karti su vjerska. Slijede znamenitosti, a zatim palače i dvorci.

Na karti Hrvatske nije napisana neka određena znamenitost, ali je cijela zemlja označena zelenom bojom, što znači da je puna prirodnih ljepota. U legendi kraj karte stoji da je u Lijepoj našoj najvažnije vidjeti Nacionalni park Plitvička jezera.

plitvicer_seen_2

 

Povratak na Net.hr