PERO ŽDERO / Fascinantno je što je pokušao strpati u sebe: Snimka proždrljivog komodskog varana skupila 38 milijuna pregleda

Image
Image

komodski varan najveći je gušter na svijetu koji je u stanju odjednom pojesti cijelog jelena

25.3.2024.
12:03
VOYO logo

Forrest Galante, slavni američki biolog, pustolov i televizijski voditelj, objavio je prije mjesec dana snimku komodskog varana (komodskog zmaja) kojemu je prisjeo obrok.

Video je u međuvremenu skupio impresivnih 38 milijuna pregleda, a potvrdio je da se čak i ti zastrašujući gušteri s vremena na vrijeme precijene kada je u pitanju izbor na meniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovom je palo na pamet pojesti takozvanu čipkastu murinu, ribu koja može dosegnuti dužinu od čak tri metra, ali i koja izlučuje zaštitnu sluz punu toksina.

Image
U SSSLAST /

Jest ćemo zmijetinu dođe li do nestašice mesa? Uvjeravaju nas da je to odlična ideja

Vjerojatno upravo u tome i leži objašnjenje zašto je komodski zmaj odlučio ispumpati želudac te u nastavku dana pronaći nešto drugo za objed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetimo, komodski varan najveći je gušter na svijetu koji je u stanju odjednom pojesti cijelog jelena te dosegnuti brzinu od 20 kilometara na sat.

U ustima posjeduje veliki stražnji spremnik te pet manjih spremnika za otrov koji se nasumično otvaraju između zubi. Otrov koji spušta kod žrtava izaziva nekontrolirano krvarenje i nagli pad tlaka što vodi u stanje šoka i grčenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može narasti do tri metra i težiti između 80 i 120 kilograma.

UPOZORAVAMO DA BI SNIMKA NEKE MEĐU VAMA MOGLA UZNEMIRITI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

---

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo