U SSSLAST / Jest ćemo zmijetinu dođe li do nestašice mesa? Uvjeravaju nas da je to odlična ideja

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Rad je neki dan objavljen na stranici Scientific Reports

25.3.2024.
9:43
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi od nas zmije ne vole vidjeti ni nacrtane, kamoli u tanjurima, ali jedna grupa znanstvenika upravo je objavila rad u kojem zmijetinu ističe kao odličnu alternativu mesu na koje smo naviknuti.

Rad je neki dan objavljen na stranici Scientific Reports, potpisuju ga D. Natusch, P. W. Aust, C. Caraguel, P. L. Taggart, V. T. Ngo, G. J. Alexander, R. Shine i T. Coulson te se u njemu, između ostalog, ističe sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smanjenje prirodnih resursa i sve veća klimatska nestabilnost utječu na poljoprivredno-prehrambene sustave te potiču potrebu za održivim i stabilnim alternativama.

Image
NEMOJ RAZOČARATI /

Ove znakove neprestano srećete, no znate li što predstavljaju? Izazivamo vas da se dokažete u kvizu uz 10/10!

Uzgoj pitona već je dobro uspostavljen u Aziji, ali je dobio malo pažnje od strane glavnih poljoprivrednih znanstvenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjerili smo stope rasta u dvije vrste velikih pitona (Malayopython reticulatus i Python bivittatus) na farmama na Tajlandu i Vijetnamu te proveli pokuse kako bismo ispitali proizvodnu učinkovitost", rečeno je u uvodniku.

"Iskoristivi proizvodi (prerađeni trupovi, koža, mast, žučni mjehur) čine 82% mase živih životinja. A što se tiče omjera pretvorbe hrane i proteina, pitoni nadmašuju sve glavne poljoprivredne vrste koje su dosad proučavane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sposobnost posnih pitona da reguliraju metaboličke procese i održavaju tjelesnu kondiciju povećava sigurnost hrane u nestabilnim okruženjima, a što sugerira da bi uzgoj pitona mogao ponuditi fleksibilan i učinkovit odgovor na globalnu nesigurnost hrane", navedeno je u nastavku rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo