VIDEO: Smak svijeta krajem godine?

Predviđanja o kraju svijeta, velikim promjenama koje će pomiriti ljude sa svemirom, učiniti nas jednim s tkaninom stvaranja, prebaciti nas na viši stupanj svijesti… sve to zvuči dobro pod utjecajem opojnih sredstava.

No, kada se um razbistri, lako je shvatiti da takva predviđanja, pa čak i ona koja su, navodno, zapisali Maje, nemaju baš previše veze sa zdravim razumom.

Možda ne vjerujete nama na riječ jer smo vam sumnjivi tipovi (za razliku od Maja), pa vam prenosimo kratku i slikovitu prezentaciju koja će vam pokušati dokazati da predviđanje o kraju svijeta koje nas treba zadesiti krajem godine baš i nema smisla.

Jedna od zanimljivih činjenica, koja se baš ne spominje u holivudskim hitovima i sličnim izvorima ‘vijesti’, jest da Maje nisu prorekle nikakav kraj svijeta nego su jednostavno prestale ‘crtati’ kalendar.

Druga, podjednako bitna činjenica jest da budućnost možemo predviđati vrlo ograničeno i samo na temelju uzimanja u obzir određenih faktora. Predviđanje društvenih ili ekonomskih uvjeta, stanja ljudske svijesti ili drugih stvari tisućama godina unaprijed, na temelju kretanja nebeskih tijela, čini se nekako… proizvoljno.

Uglavnom, ako trebate malo utjehe i uvjeravanja da nam se ne sprema kraj svijeta, svakako pogledajte video. No, i da ne postoji neka kozmička sila koja upravlja nama i određuje dan smaka svijeta, prirodna katastrofa ili ljudska glupost mogli bi nas uništiti još prije kraja godine! A ništa, sretno nam i pamet u glavu. :D

Povratak na Net.hr