VIDEO: Majka kaznila kćer preko Facebooka

U posljednje vrijeme u medijima se može čuti o roditeljima koji svoju djecu kažnjavaju na ‘moderne’ načine, prilagođavajući se ‘digitialnoj generaciji’. Ovaj put je majka iz američkog Ohia svoju kćer kaznila zbog Facebooka, i to na Facebooku.

Trinaestogodišnja kćer Denise Abbott, Ava, navodno je na svom Facebooku bila bezobrazna prema drugima i započinjala je svađe, stoga joj je majka zabranila korištenje te društvene mreže i mobitela.

Denise se odlučila na ‘moderan’ oblik kažnjavanja. Naime, pod imenom svoje kćeri ostavila je poruku na njenom Facebook zidu u kojoj stoji: “Ne znam držati usta zatvorenima…više ne smijem ići na Facebook, niti na mobitel. Molim vas, pitajte me zašto, mama mi je rekla da moram odgovoriti svima koji pitaju.”. Uz tu poruku je priložila sliku svoje kćeri sa znakom x preko usta.

Majka je u vijestima za lokalnu televiziju izjavila kako misli da je njena kazna bila odgovarajuća za generaciju društvenih mreža, te kako bi njena kćer trebala znati da sve što stavi na Facebook nosi posljedice.

Nedavno smo i prenijeli sličan, ali puno ekstremniji, slučaj oca koji se osvetio kćeri što je vrijeđala njega i svoju majku na Facebooku tako da je devet puta pucao u njen laptop, što je snimio i postavio na internet.

Istina je da se ‘digitalnoj’ generaciji treba prilagoditi, ali postavlja se pitanje jesu li ovakvi roditeljski potezi kršenje privatnosti njihove djece i nepotrebna, javna sramoćenja.

Povratak na Net.hr