Što najviše volite stavljati u svoj sendvič?

Jedemo ga već 250 godina, a sve je počelo jednostavnim zahtjevom grofa Johna Montagua da mu se stavi meso između dvije šnite kruha kako bi mogao jesti dok se karta.

Sendvič je jedno od najpraktičnijih jela ikada stvorenih i najčešće mu pribjegavamo kada nemamo vremena sjesti i pojesti obrok na tanjuru.

Između dvije šnite kruha nalazi se sve što bi sadržavao i naš normalan obrok, pa tako u njega volimo stavljati meso, razno povrće, sir ili umake.

Iako rijetko razmišljamo o tome, možemo biti zahvalni grofu od Sandwicha, Johnu Montagui što je bio nestrpljiv, gladan i ovisan o kartanju, pa je naručio od svoga sluge da mu ‘na brzinu’ samo ubaci meso između šnita kruha kako ne bi zamastio karte dok jede prstima i da ga pretjerano ne ometa dok koncentrirano igra.

Danas su sendviči omiljeni ‘brzi zalogaj’ ljudima svih kultura i uzrasta, te možemo birati između beskrajno mnogo vrsta i kombinacija. Na današnji dan, pojedite si jedan dobar sendvič, napravljen od vaših najdražih dodataka, jer ipak mu je rođendan.

U čast sendvičima, donosimo vam i jednu prigodnu pjesmu:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr