Najnoviji ‘lijek’ protiv ćelavosti je čista ludost

Gubitak kose kod muškaraca može uzrokovati kojekakve reakcije. Većina instinktivno pokušava prikriti ćelavost, pa se tako maskira perikama, bizarnim frizurama, a od sada i – tetoviranjem.

Ian Warson bio je u svojim dvadesetima kada mu je zbog stresa počela opadati kosa. Zabrinut zbog svojeg izgleda, zamolio je udovicu svojeg brata da mu nacrta točkice na glavi, nadajući se da će tako ostaviti dojam guste, ali obrijane kose.

Ian sada ima 42 godine, a proteklih je desetljeća uložio mnogo vremena u istraživanje tretmana ćelavosti. Program koji je rezultat njegovog rada zove se ‘tehnika mikro kose’, a uključuje specijal-201201270582004-Tetovaže točkica različitog pigmenta koje onda stvaraju iluziju vrlo kratke kose.

Svoje je salone otvorio diljem SAD-a i Velike Britanije, a posebno se ponosi ‘niskom cijenom’ usluge jer tvrdi da si prosječni muškarac možda ne može priuštiti transplantaciju kose koja stoji preko 40.000 dolara, dok su recimo spremni izdvojiti 3.000 dolara za tretman tetoviranja kose.

Moramo priznati da nam se nakon sve siline estetskih zahvata kojima se ljudi izlažu ova ideja čak niti ne čini toliko bizarnom.

Povratak na Net.hr