banner

Crtani penis u školi izazvao opće zgražanje

Maria Franikova, ravnateljica škole u Poljskoj, našla se usred manjeg skandala koji je nastao kada su gledatelji primijetili da je na ploči u učionici iz koje je davala intervju nacrtana karikatura čovjeka s penisom umjesto nosa.

Zabrinuti roditelji, i dušobrižnici općenito, odmah su zatrpali pozivima televizijsku postaju koja je emitirala intervju, a koji se održao povodom štrajka prosvjetnih radnika.

Zločestu karikaturu nije zamijetio nitko za vrijeme snimanja reportaže, ne gledateljima kod kuće je jako brzo upala u oko. Zgroženi su se odmah primili telefona, no ne znamo jesu li više bili zgroženi time što će njihova dječica na TV-u vidjeti karikaturu, koju vjerojatno neće niti primijetiti, niti razumjeti, ili zato što im je potpuno iznenađenje da se takve stvari događaju u školama jer njihovo dijete, naravno, to nikada ne bi nacrtalo.

Kako god da bilo, možda najsmisleniji savjet dao je Miroslav Spak, jedan od ljutitih gledatelja, koji je zaključio da se karikatura trebala ukloniti s ploče: ‘Čak i ako je to bila poruka učitelja političarima, narod je stalno izložen prizorima takvih ku*ronja u politici, ne treba im još i ovo’.

Povratak na Net.hr