JEZIVA ŽENA U BIJELOM / Tvrdi da je mobitelom snimio La Lloronu, pokojnicu koja neutješno plače zbog mrtvog djeteta

Image

Mit o La Lloroni živi već gotovo pola tisućljeća. Prvi put se spominje u Ciudad de Mexicu 1550. godine, kaže Wikipedia

6.2.2023.
9:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne očekujte previše od sljedećih snimaka, ali ako ste osoba koja se zanima za paranormalne teme, pronašli smo nešto vrlo interesantno za naš Planet X. Naime, korisnik Reddita nadimka miss0thing objavio je tijekom vikenda dva zapisa pomoću kojih je pokušao uvjeriti društvo da se susreo s famoznom La Lloronom.

"Dakle, prije nekoliko mjeseci posjetio sam prijatelja u Agua Zarci u Salvadoru. On živi u šumi, a u jednom trenutku smo začuli plač u stražnjem dijelu i ugledali damu u bijelom kako šeće noću. Cijelo to područje je uznemirujuće, a najbliži susjed udaljen je nekoliko kilometara", naveo je tako korisnik i priložio dva videa.

Kao što smo naglasili, daleko od toga da je zapisima potvrdio postojanje takve paranormalne pojave, štoviše, dojma smo da ih je lažirao, ali zaintrigiralo nas je to što je nekoliko ljudi "potvrdilo" da je imalo identično iskustvo.

"Da, ovo je La Llorona. Verzija žene u bijelom spominje se u čitavom svijetu, a najčešće ju je moguće vidjeti oko mostova i malih vodenih površina. Postoje različite legende o tome tko je i što želi, no većina se slaže da plače za izgubljenim djetetom.

Image
MOŽE LI JEZIVIJE? /

Zaštitar u klinici ustvrdio da se susreo s duhom pokojne pacijentice, kruži i snimka

Image
MOŽE LI JEZIVIJE? /

Zaštitar u klinici ustvrdio da se susreo s duhom pokojne pacijentice, kruži i snimka

Imali smo Lloronu blizu mjesta gdje smo živjeli. Uglavnom se pojavljivala na mostu iznad velikog potoka. Ponekad bi se vozila u automobilu preko mosta, a ponekad bi se pojavljivala ispred ili iza ostalih vozila.

Nisam nikad čuo da je nekom naudila, imao sam je prigodu nekoliko puta vidjeti, baš kao i moji susjedi", napisao je jedan korisnik Reddita, dok se njegova kolegica na to nadovezala ovako:

"Živim u južnom dijelu SAD-a, a takozvanih "mostova suza za bebama" i ovdje ima posvuda. Legende su različite, ali sve imaju jednu zajedničku stvar, ženu koja noću plače na mostu ili cesti.

Prvi put sam je susrela u noći dok smo moja kći i ja prelazile most. Osvrnula sam se na stražnje sjedalo i vidjela tu ženu kako bulji u mene. Upitala sam kći vidi li je i ona, a kada mu je odgovorila potvrdno, zaključili da je najsigurnije ignorirati je. Nestala je kad smo prešli most", napisala je.

Ako ćemo o La Loroni i onome što o njoj govori internetska enciklopedija, evo što stoji na Wikipediji:

"La Llorona, Žena koja plače ili Naricalica, osvetoljubivi je duh za kojeg tvrde da luta blizu vodenih površina i oplakuje svoju djecu koju je utopila. Prvi put se spominje u Ciudad de Mexicu 1550. godine", navedeno je.

U istočnoj Europi La Llorona se povezuje uz Rusalku. Takav duh nastaje kada se neka žena utopi zbog samoubojstva ili ubojstva, pogotovo tijekom neželjene trudnoće", kaže Wikipedia.

Postoji li sličan mit i u vašem kraju?

---

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču