Play ponuda

JAVI SE, DAJ ME IZNENADI... / Kinezi pokupili signale izvanzemaljaca i brže-bolje obrisali izvješće o tome?!

Image
Foto: Shutterstock

Jedan neuobičajen signal dohvaćen je i ove godine, a na njega su skrenuli pažnju prikupljeni podaci zabilježeni tijekom promatranja egzoplanetskih ciljeva

15.6.2022.
16:26
Shutterstock
Play ponuda

Jasno, tvrdnja zvuči prilično senzacionalno, ali brojni svjetski portali upravo prenose da su Kinezi uhvatili dva izuzetno "sumnjiva" signala iz svemira koja se dovode u vezu s izvanzemaljcima!

Zabilježeni su 2019. godine pomoću divovskoga teleskopa nazvanog Sky Eye (Nebesko oko), međutim izvješća o tome u međuvremenu su izbrisana što je očekivano otvorilo nagađanja kako se nešto "veliko" skriva od očiju javnosti.

Image
MISTERIJI SVEMIRA /

Šef Ruske svemirske agencije priznao da se Moskva bavi NLO-ima i spomenuo teorije od kojih se čovjek naježi

Image
MISTERIJI SVEMIRA /

Šef Ruske svemirske agencije priznao da se Moskva bavi NLO-ima i spomenuo teorije od kojih se čovjek naježi

Jedan neuobičajen signal dohvaćen je i ove godine, a na njega su skrenuli pažnju prikupljeni podaci zabilježeni tijekom promatranja egzoplanetskih ciljeva.

Tim Sky Eye navodno inače istražuje uskopojasne elektromagnetske signale koji se razlikuju od svih prethodnih uhvaćenih.

"Sky Eye, naglasimo, najveći je radioteleskop na svijetu i izuzetno je osjetljiv u niskofrekventnom radijskom pojasu, odnosno igra ključnu ulogu u potrazi za izvanzemaljskim civilizacijama", izjavio je Zhang Tonjie, jedan od glavnih znanstvenika tima koji su osnovali Sveučilište Peking Normal, Nacionalni astronomski opservatorij kineske Akademije znanosti i Sveučilište Berkely.

Istina, znanstvenici su također upozorili da bi sumnjivi signali mogli biti i neka vrsta radijskih smetnji koje zahtijevaju daljnju istragu, ali naravno da nije bilo dugo potrebno kako bi zainteresirani za temu u jednadžbu uključili bića iz drugih galaksija.

Inače, sporno izvješće objavljeno je u kineskom državnom časopisu Science and Technology Daily, ali je netragom nestalo bez ikakvog objašnjenja.

Play ponuda
Play ponuda