Play ponuda

Za duholjupce - kako se ponašati pri susretu s 'tim nečim'

shimmer fallback

Nemojte se bojati, nemojte paničariti! To je samo jedna osoba iz neke druge razine postojanja. Evo savjeta o tome što da napravite ako se susretnete s duhom.

24.1.2014.
11:44
Play ponuda

Očito vas duhovi i njihovo postojanje intrigiraju i zanimaju, jer čitate ovaj tekst. Možda ste imali neka neobjašnjiva iskustva tijekom svog života ili ste čuli zastrašujuće priče drugih. Ali, jeste li se zapitali što učiniti ako se ikad susretnete s duhom? Evo sedam stvari koje trebate učiniti ako dođe do toga:

Nemojte pošiziti

Iako neki možda misle da znaju kako bi reagirali prilikom susreta s duhom, zapravo nitko ne zna dok se tako nešto ne dogodi. Možda mnogi misle da bi bili hrabri, ali možda bi jednostavno pošizili. I takva reakcija je normalna. Zahvaljujući nekim emisijama o lovu na duhove i sami smo imali priliku vidjeti kako neki iskusni lovci na duhove vrište i pobjegnu nakon što su čuli i najmanji šum ili pokret. Bez obzira na to jeste li u potrazi za duhovima ili se susret dogodio spontano, kako najčešće bude, oduprite se porivu da pobjegnete. To je vjerojatno iskustvo koje će se dogoditi samo jednom. Nema mnogo ljudi takvu privilegiju. Iako će vam srce brzo lupati i uhvatit će vas panika, pokušajte ne pošiziti i pokušajte ostati mirni. U većini slučajeva duhovi su potpuno bezopasni.

Pokušajte komunicirati

Da, možda ćete biti u mogućnosti komunicirati s duhom, možda ćete biti u mogućnosti dobiti neku njegovu reakciju. Pokušajte komunicirati s duhom kao što bi komunicirali s bilo kojom drugom osobom prilikom susreta. Predstavite se, pokušajte biti mirni i obraćajte se s poštovanjem. Nema jamstva da ćete dobiti neki odgovor, zvučni ili na neki drugi način, ali vrijedi pokušati.

Fotografirajte, snimajte

Ako prilikom susreta imate fotoaparat, kameru ili mobitel, pokušajte diskretno fotografirati duha. Nemojte koristiti bljeskalicu. Bljeskalica može izazvati neželjene reakcije i refleksije na fotografiji. Nekorištenje bljeskalice znači da ćete morati biti vrlo mirni, pogotovo ako se nalazite u uvjetima slabog osvjetljenja, kako bi izbjegli zamućivanje na fotografiji. Da, vaše će se ruke vjerojatno tresti, ali pokušajte dati najbolje od sebe. Napravite što više snimaka, čak i nakon što duh nestane, za usporedbu. Ako imate kameru, to je još bolje, moći ćete snimiti pokrete i zvukove, ako ih bude.

Pozovite nekoga

Ako ste sami, ali netko je u blizini, možda u susjednoj sobi, pozovite smireno tu osobu. Druga osoba potvrdit će ono čemu ste svjedočili. Više svjedoka je u svakom slučaju bolje od jednog. Važno je da ostanete mirni. Nemojte vikati i pripremite drugu osobu na ono što će vidjeti. Bez histeriziranja i panike. Neka i druga osoba, ako ima čime, dokumentira iskustvo, što više dokaza to bolje.

Pričekajte da vidite što će se dogoditi

Jednostavno pričekajte koji trenutak da vidite što će biti. Duh može biti vidljiv samo nekoliko sekundi ili ako imate sreće nekoliko minuta. Nemojte napuštati mjesto radnje dok je duh prisutan čak ni da biste otišli po drugu osobu ili kameru, ako vam nije pri ruci. Obratite pozornost na ono što duh radi i kako reagira. Čak i nakon što duh nestane, vi ostanite još neko vrijeme. Možda se vrati.

Vratite se na to mjesto

Ovakvi fenomeni imaju tendenciju da se ponove. Vratite se na mjesto gdje ste vidjeli duha. Pokušajte to učiniti u ono doba dana kad se susret dogodio. Neka okolnosti budu što sličnije. Možda vam se posreći i susret se opet dogodi, a ovaj put ćete biti spremniji. Naravno, nema garancije da će se duh opet pojaviti, ali nikad se ne zna i drugi put ćete biti pripremljeni.

Play ponuda
Play ponuda