banner

Oni na birou s nostalgijom se sjećaju ovog dana, a bogme sve više i oni zaposleni

Petak kao radni dan, uvijek je bio najslađi. Znaš da je zadnji dan u radnom tjednu pa ti je lakše (iznimke su bauštelci i trgovci, mi radimo i subotom, no dobro).

Oni koji su na današnji dan na birou, sa nostalgijom ga se sjećaju, a druga šačica ljudi koja još uvijek ima posao i pred kojima je slobodan vikend, oni će ga odraditi onako kako se petak tradicionalno odrađuje.

7:00 – 8:00 – Ustajanje, hodanje hodnikom stana u gaćama, odbijanje o štokove vrata, jer se spava hodajući do WC-a. Umivanje, sranje, pišanje, ždrokanje po mobitelu dok se sjedi na WC školjci, lajkanje statusa, spremanje i odlazak na posao.

8:00 – 9:00 – počinje službeno radno vrijeme i ispijanje kave s kolegama na poslu. Prepričavanje dnevno političkih tema i jučerašnjeg dana. Objašnjavanje, uz kavu naravno, da ti je došla razlika za struju u iznosu koji je jednak računu struje što ga dobije brodogradilište u kom se po cjel dan vare limovi. Razgovor završavate sa “Ja bi to sve streljo, banda lopovska!”

9:00 – 9:05 – u kancelariju ulazi šef. Svi internet portali otvoreni na monitoru, momentalno se spuštaju da šefina ne vidi. Šef drži govor o tome što ‘ko treba napraviti i odlazi.

9:06 – Na monitoru se dižu internet portali

9:08 – Spuštaju se svi internet portali, šef se vratio, jer je zaboravio ključeve auta. Šef opet odlazi.

9:09 – 10:00 – Po odlasku šefa, istoga se komentira sa “Kreten!”. Slijedi ogovaranje šefa, njegove žene, ljubavnice i službenog auta i onog ‘ko mu ga je dao, istovremeno se listaju vijesti na internetu. Nailazi se na zanimljiv video s Youtuba te se do 10 sati gledaju videa uz salve smijeha.

10:00 – 10:30 – Marenda

11:00 – Povratak sa marende. Kuha se kava.

11:01 – Izvaljeni u stolicama, konstatirate da ‘ko će tako prežderan raditi. Lovi vas drijemež.

11:01 – 12:00 – Drijemanje nakon marende

12:01 – 12:10 – Dolazi živčani šef koji pita jeste li napravili dogovoreno. Odgovarate da vam još malo fali da to završite. Šef odgovara da će pričekati dok ne bude gotovo. Psujete mu majku, u sebi naravno. Namigujete kolegi, kolega vas pogledava, šapćete mu “Kakva kretenčina!”… kolega odgovara “Isprintaj mu tablicu od lani, ionako je neće gledati!”

12:10 – 12:30 – printate mu tablice u excelu od lani. Šef zadovoljan, misli da ste radili, a vi mislite da ste ga zajebali. Odlično!

12:30 – Šef odlazi sa tablicama

12:31 – “Koja kretenčina, majkemi vidit ga ne mogu!”, komentirate šefa.

12:31 – 13:00 – provjeravate putem interneta je l’ vam legla zadnja plaća za 9. mjesec 2013. godine. Nije legla. Pljujete na pod, nogom šutate printer. Printer pada, leti u djelove. Kuha se kava.

13:00 – 14:00 – Slobodne aktivnosti. Ispijanje kave s nogama na stolu. Raspraava s kolegama, što bi ‘ko u životu da dobije 130 milijuna kuna na jackpotu. Kolega veli da ima toliko para da bi otišao u homoseksualce, što povlači raspravu o istima. Počinje žustra rasprava na temu homoseksualaca, ustaša i partizana. Skoro izbija tuča. Kuha se kava.

14:01 – 14:05 – u firmu ulazi šef, oduševljen! Govori da je investitoru prezentirao tablice i da je jako zadovoljan, jer izgleda da će se potpisati ugovor za novi posao. Zadovoljan je radom djelatnika, a posebice vas koji ste mu napravili i uručili tablice u excelu.

14:05 – i vi ste sami sretni jer napokon dolazi novi investitor, možda bude i plaća.

14:06 – Kroz glavu vam prolazi “Pa jebote, ja mu dao tablice od lani!”

14:07 – šef odlazi na potpisivanje ugovora s novim investitorom

14:08 – 15:00 – U početku ste u strahu, jer znate da ste zajebali, čak i namjerno, no kolege vas tješe sa “Ako i dobiješ otkaz i odeš na biro, ionako ćemo mi ubrzo za tobom, vidiš da firma propada!”. Kuha se kava.

15:00 – 16:00 – Pričate s kolegama o vikendu koji dolazi i što će ‘ko raditi. Kuha se kava. Lagano druženje uz fejzbučenje.

16:00 – Kraj radnog vremena. Zaključavanje firme i odlazak sa kolegama na pivu.

16:20 – Šef grebe po vratima firme uz deranje “Majku ti j****, tebi i tablicama od lani. Gdje si, da ti metak sprašim u čelenku!!!”. Posao propao!

Svim radnicima u našoj državi, želim ugodan vikend, čitamo se u ponedjeljak ;)

Povratak na Net.hr