Nema džabe ni kod stare babe, a bogami više ni kod hitne pomoći

Eno u Zadru na hitnoj pomoći osvanuo cjenik s pečatom i potpisom, za hitne medicinske usluge. Kako to komentira naš Krule satiričar?

Nije zajebancija, evo sam vidio na jednom dalmatinskom portalu. Piše tamo da nema više džabe hitne pomoći a da ne bi bilo da izmišljam, evo prepisat ću vam par stvari sa tog cjenika – pisanje recepata i uputnica 110 kn (ovo nemoš vjerovat!?!?!?), EKG 170 kn, ispiranje želuca 350 kn pa sve do najskuplje stavke, reanimacije koja dođe ‘laganih’ 1.800 kuna. 1.800 kuna reanimacija!? Majkemi, ja više nisam ni siguran da želim da me ožive kad vidim ovu cijenu.

Gledao sam te reanimacije u onoj američkoj seriji sa našim glumcem Višnjićem pa znam ono kad doktor nekog oživljava pa uzme one dvije ‘pegle’ u ruke (defilibrator) pa prisloni na pacijenta i prije nego ga opali elektrošokovima uzvikne ‘CLEAAAAAR’ (u prijevodu – skloni se, normalno da te struja ne udari). E, kod nas će od sad biti novi uzvik:
– Doktore, molim vas samo mi oživite muža, našla sam ga u sobi na podu!
(Doktor prima u ruke uređaj za elektrooživljavanje, prislanja ga na pleća pacijenta te uzvikuje) ILJADU OSAMSTO KUNA!!!
– Doktore, o čem vi to?

– Maknite se, moramo još jednom! TRI I ŠESTO!!!
– Doktore, zašto izgovarate brojeve pobogu!?!?!? Plašite me!?
– Maknite se… još jednom moramo… PET I ČETRSTO!!!
– Ama doktoreeeee!?!?!?!?
– Gospođo, svaki udar je 1.800 kuna… pa eto 3 puta vam je 5.400 kuna! Maknite se, moramo ga još jednom!
– Ma jebi se ti doktore… ako je tako (vadi novčanik) evo 5.400 kuna i možete ići!
– Ali gospođo, nismo ga još oživili!
– Nek i niste… kud sam ga našla u krevetu sa onom kurvetinom, tud još da platim da ga živa gledam… ne pada mi na pamet! Da sam znala, ne bi vas ni zvala.

Povratak na Net.hr