ANĐELI PRIRODE I VODENE VILE / Život je čudo i sile zaštite su jače od loših namjera, ovaj planet ne možemo uništiti

Image
Izvor: Shuttesrtock

Ma koliko voljele svoje kopnene ljubavnike, sirene se uvijek na kraju vraća ju Kralju mora Neptunu

30.9.2022.
23:40
Shuttesrtock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Anđeli prirode, poput svih ostalih anđeoskih bića, uspostavljaju kontakt s nama u mjeri u kojoj smo mi to spremni prihvatiti.

Sve u svemiru, sve što je živo a sve je živo – ima svoje anđele. Pa tako i dijelove prirode – planine, rijeke, vodopade, jezera, potoke, stijene, livade i pašnjake i sve drugo čuvaju anđeli. Ogromna i moćna bića svjetlosti.

Život je čudo, blagoslov. I ma koliko se trudimo pokvariti to čudo, naravno uglavnom nesvjesno, sile zaštite su jače od loših namjera. Ovaj je planet previše živ da bismo ga uspjeli uništiti.

Vodene vile su elementali vode. Jednoelementarna bića sposobna u velikoj mjeri upravljati smjerom i zadaćom voda na ovom planetu. Možda je ključna riječ ovih duhova vode ljepota. To, vjerojatno, ima veze sa ženstvenošću vode, pa su tako i vodene vile najčešće prikazivane u ženskom liku.

Image
UPRAVLJAJU NAŠIM POSTOJANJEM /

Deset zakona univerzuma: Ne radite protiv njih, tako stvarate borbu i bolest

Image
UPRAVLJAJU NAŠIM POSTOJANJEM /

Deset zakona univerzuma: Ne radite protiv njih, tako stvarate borbu i bolest

Postoji više grupa vodenih vila. Neke stanuju u vodopadima, moguće ih je vidjeti u razdraganoj raspršenosti kapljica vode. Druge su nošene strujama rijeka, dok treće plivaju bistrim planinskim jezerima.

Drevni su filozofi tvrdili kako svaka fontana ima svoju nimfu, svaki oceanski val je oceanida. Duhove vode i vodene vile nazivali smo raznim imenima, poput nereida, sirena, morskih djevica.

Postoje brojne legende i mitovi povezani s vodenim vilama. Vjerovalo se kako one povremeno uzimaju uobičajeni ljudski lik i druže se s ljudima. Posebno su glasovite ljubavne priče sirena i pomoraca ili sirena i ribara.

Ali, ma koliko voljele svoje kopnene ljubavnike, sirene se uvijek na kraju vraća ju Kralju mora Neptunu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču