ODABIR ZANIMANJA / Muči li vas pitanje na kojem području se ostvariti? Zvijezde znaju najbolji put za vas, otkrijte što vam najviše leži

Image
Foto: Profimedia

Kad bi postojala škola za direktore, svi Lavovi znali bi kamo će odnijeti molbe za upis

22.7.2022.
18:48
Profimedia
VOYO logo

Prva životna odluka – kamo dalje?

Kraj školske godine pred učenike osmih razreda donosi veliku i prvu životnu odluku – kamo dalje? Upis u srednju školu mnogima će odrediti buduću profesiju, a tako i način života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijest o tome u "ludim godinama" nije na visokoj razini, no roditeljska briga i duboka razmišljanja, zajedno sa željama mladih povećavaju šansu da odabir bude ispravan!

Ovan

Sportska gimnazija ili policijska škola bit će izvrstan izbor, ako ste od onih koji sanjaju o uniformi, brzini i akciji. Ovnovi nisu stvoreni za uslužne djelatnosti, posebice ne za nešto u čemu je suosjećanje osnovni poriv. Odaberete li kakvu tehničku školu, tada vas očekuje dosada, iako bi kasnije u životu mogli svojim probijanjem daleko dogurati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bik

Bikovi čeznu za stabilnim i mirnim životom, i ne trpe nagle promjene u karijeri. Pasivnost i tromost, te sklonost ljenčarenju priječi vas u isticanju. Zbog velikog interesa za novac i imovinu, zanima ih ekonomija i bankarstvo, iako će mnogi Bikovi svoju ljubav za tlo ovjenčati upisom u građevinsku ili poljoprivrednu školu.

Blizanci

Sve škole koje podrazumijevaju komunikacijom označene struke idealne su za Blizance, posebno trgovačka i ekonomska škola. Mnogi Blizanci mogli bi odabrati i jezične gimacije, iako ovim bistrookima ni matematičko informatička škola ne bi bila problem. Blizanci vole putovati i informirati se o drugim narodima i kulturama, i s turističkom školom ne biste učinili krivi odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rak

Nježni i brižni Rakovi svakako bi se trebali odlučiti za uslužne djelatnosti, bez obzira radi li se o ugostiteljstvu ili medici. No, imaju li smisla za umjetnost tada neka razmisle i o takvom životnom putu. Ono što se nikako ne preporuča je bilo koja struka za koju treba imati dominacije i snage proboja, jer će u tom slučaju osobni osjećaj tuge zaustaviti svaki napredak, kako za vrijeme školovanja tako i kasnije.

Lav

Kad bi postojala škola za direktore, svi Lavovi znali bi kamo će odnijeti molbe za upis. Ipak, kako ta vremena nisu došla, morati ćete se zadovoljiti primjenjenom ili srednjom školom za kulturu i umjetnost. Mnogi Lavovi odlučni su i željni druženja s mladima, a zbog kreativnosti koju žele prenijeti na djecu upisuju se u odgajateljske i učiteljske škole, sretni što će jednog dana kraljevati, makar u učionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevica

Tamo gdje nema reda i discipline nema ni astroloških Djevica, zato je upis u farmaceutsku, medicinsku ili sličnu školu idealan za ovaj znak. Zbog sklonosti k detaljima i složene kombinatorike nećete pogriješiti ni u slučaju odabira matematičke ili informatičke struke, kao ni elektrotehničke, trgovačke ili grafičke škole.

Vaga

Vage nisu sklone iscrpljujućem radu, ne trpe prljavštinu i uvijek su spremne za rad s drugima. Zbog ljubaznosti, manira i vječnog smješka odaberite školu koja će vam omogućiti predstavljanje u javnosti. Sklonost dodvoravanju, taktičnost i diplomacija od vas može učiniti sve, od najuspješnije tajnice, dizajnera, pravnika, do najpopularnijeg političara!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škorpion

Tamo gdje su ljudi spremni da vas izazivaju, nije mjesto za vas. Izbjegnite zamku upisa u tzv. „lake“ škole i opredijelite se za ono što vidite najpametnijim izborom, bilo to cvjećarstvo ili medicina. Tekstilna škola polazna je točka za modne kreatore, policijska za detektive. Prodorni ste i razumni, intuitivni i dovoljno egoistični da stvorite karijeru, zato „pucajte“ na visoko, bez obzira s koje polazne točke krenuli.

Strijelac

Sklonost stranim jezicima vodi vas u školu za jezike, interes za daljine, povijest, kulturu i umjetnost a silna požrtvovnost i ljubav za prirodu i životinje u veterinu. U svakom slučaju, odaberite zanimanje koje se neće ograničiti u kakvoj kancelariji s dva tri namrgođena suradnika! Automehaničari ili učitelji, Strijelci uvijek imaju osobnost kojom postižu izvrsnu karijeru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarac

Strogost prema sebi i mukotrpan rad kao i vaše radne navike s uspjehom će za posljedicu imati završenu elektrotehničku, matematičku, ili bilo koju zahtjevnu tehničku školu. Vama ne odgovaraju škole u kojima se traži sućut, osjećajnost ili uslužnost, tako da ne biste smjeli povesti se za masom, nego odabir mora biti proračunat i promišljen, kao i sve u vašem životu. Mnogi Jarci nastavljaju s obiteljskim zanimanjem, pa ako ste jedan od njih, pokušajte unijeti nešto osobnosti.

Vodenjak

Promjenjivost i izvjesna dekoncentracija stvarati će vam probleme u tehničkim školama. Za vas su zanimanja koja dopuštaju širinu aktivnosti, pa odabir škole za jezike, kulture ili primjenjene umjetnosti bio savršen izbor. Mnogi Vodenjaci nikada nisu zaposleni u struci koju su završili upravo zbog nesklada tadašnjeg i sadašnjeg odabira. Ako ste sretni kao budući frizer, to ne znači da kad tad nećete imati titulu znastvenika! Razmišljajte i budite odlučni, odaberite ono što volite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribe

Ribe i njihova intuicija i blagost svakako bi trebale odabrati zanimanje s „dušom“, iako mnoge Ribe upisuju tehničke ili građevinske škole s namjerom oplemenjivanja tih zanimanja. Ribe sanjare i da postanu moreplovci, no zbog „tehničkih problema“ takvo im školovanje možda nije moguće. Zbog snažne idealizacije jednog dana mogli biste shvatiti da ste trebali upisati nešto drugo, no svakako se okrenite svojim interesima, bez popuštanja roditeljima

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo