OPET LJETO / Vraćaju se paklene temperature. Meteorolog otkrio kada ćemo se posebno pržiti

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, bit će tu samo prolazno manjih grudastih oblaka dnevnog razvoja. U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, vrlo toplo, nerijetko i vruće, ali će ipak ugodu donositi prolazno slab do umjeren vjetar s mora

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

5.7.2024.
6:06
VOYO logo

Prave ljetne prilike pred nama, no ubrzo će nekima zasigurno biti i neugodno toplo, osobito idućeg tjedna. U petak stabilno, pritječe sve topliji zrak u prostranoj anticikloni, tj. polju povišenog tlaka.

U petak ujutro većinom vedro i mirno. Samo vrlo rijetko po gorskim kotlinama može biti kratkotrajne magle ili samo sumaglice. Vjetar uglavnom izostaje, ali će ponegdje duž obale, uglavnom na srednjem i južnom dijelu Jadrana biti slabog do umjerenog burina. Noć opet ugodna za spavanje, u gorju čak svježa, uglavnom između 10 i 14 °C. Na moru od 18 °C na sjeveru do toplih 23 °C na jugu i otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, bit će tu samo prolazno manjih grudastih oblaka dnevnog razvoja. Vjetar slab do ponegdje na sjeveru umjeren južni, a posvuda toplije, štoviše vrlo toplo, nekima i vruće, između 28 i 30 °C. Slično i na istoku, čak i uz više sunca, osobito u Podunavlju. Vjetar većinom samo slab jugoistočni, a temperatura 28-29 °C, lokalno i 30 °C.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, vrlo toplo, nerijetko i vruće, ali će ipak ugodu donositi prolazno slab do umjeren vjetar s mora. Temperatura oko 30 °C. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, čak i vedro na moru i otocima, a malo samo oblaka se može razviti u unutrašnjosti Istre te u gorju. Vjetar tek ponegdje slab jugozapadni, navečer opet slab burin. Temperatura između 26 i 29 °C, mjestimice moguće duž obale i 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti pretežno sunčano, vruće, krajem tjedna već ponegdje i vrlo vruće, a početkom idućeg ta bi vrućina nekima mogla biti i neugodna, jer će i noći biti postupno sve toplije. Od nedjelje postoji tek mala šansa za poneki kraći popodnevni pljusak, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Šansa za pokoji pljusak porasti će prolazno oko iduće srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčano, često i vedro te vruće, od ponedjeljka danju i vrlo vruće. Zapuhat će za vikend tek povremeno umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, a u novom tjednu ona prava ljetna kombinacija stabilnog vremena - ujutro burin, danju maestral. I na moru noći postupno sve toplije pa će se tamo od ponedjeljka, utorka teško spavati bez provjetravanja i rashlađivanja prostorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo