ZABORAVLJENE PRIČE / Kakve jezive tajne skriva Mirror Place? Zašto bi netko postavio ogledalo na svaki zid sobe, koja je bila svrha...

Croatia Infiltration: Naši istraživači nastavili su putem Portugala i naišli na još jednu palaču zanimljivog imena. No što još u sebi skriva Mirror Palace?

26.9.2021.
16:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od Hrvatske do susjedne Bosne i Hercevorine preko Portugala sve do Japana - nema tog kutka u koji se istraživači Vjeko, Mihovil, Matija i Josip nisu zavukli u potrazi za skrivenim blagom. Blago koje oni traže, doduše, nije ni zlato ni drago kamenje, već predivne građevine i njihove zaboravljene priče. Croatia Infiltration u današnjoj epizodi zato obilazi jednu palaču sjeverno od Lisabona.

Nisu uspjeli pronaći puno informacija o samoj palači, stoga sve što su saznali zaključivali su na licu mjesta. Iako su pronašli podatak da je palača nastala 1926. godine, ta godina im ne odgovara uz sliku građevine. Prema freskama koje krase interijer, pretpostavljaju da je izgrađena puno prije. Neobičan naziv dobila je zbog glavne sobe u zgradi - koja na svakom zidu sadrži barem jedno ogledalo. Koja je bila svrha ove prostorije, nisu sigurni.

Po načinu na koji je ukrašen interijer, a posebno po freskama, građevina podsjeća malo na Italiju. Zaključili su da je pripadala bogatoj obitelji vinara iz razloga što se uz palaču nalaze i druge zgrade u kojima je potrebna oprema za proizvodnju vina.

Idući tjedan Croatia Infiltration i dalje prolazi kroz Portugal i istražuje napuštene zgrade. Njihov rad možete pratiti na YouTube kanalu Croatia Infiltration i na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali