VIDEO PUTOPIS / Hrvatski istraživači posjetili jezivu vilu u Portugalu: 'Hladan povjetarac nam je otkrio skriveni tunel...'

Nakon što smo gledali njihove avanture u okolnim zemljama, tim Croatia Infiltrationa u ovotjednoj epizodi pratimo u istraživanju Portugala. Posjetili su dvije lokacije i našli jedan misterij

6.9.2021.
16:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U seriji putopisa Croatia Infiltrationa, hrvatskog istraživačkog tima kojeg čine Mihovil, Matija, Vjeko i Josip, vraćamo se u Europu. U ovoj epizodi, posjetili su Portugal i istražili bogatu povijest Lisabona, te pokazali zašto se baš ovaj grad zove 'grad istraživača'. Njihov rad možete pratiti na YouTube kanalu.

Prva lokacija koju su momci posjetili bila je palača Ribeira Grande iz 18. stoljeća. Iako je palača u trenutku kada su ju posjetili bila u fazi ponovne prenamjene, i dalje je pokazala sav svoj raskoš. To je ujedno i jedna od najvećih baroknih palača u gradu. Preživjela je jedan od najgorih potresa u tom dijelu Europe, jačine 8,4 po Richteru. Potres je gotovo u potpunosti uništio Lisabon i okolna mjesta, s preko 10 tisuća žrtava. Palača je neko vrijeme bila privatna škola i Kraljevska Akademija.

Druga lokacija došla je sasvim neplanirano. Prateći koordinate do jedne palače koju su htjeli posjetiti, dečki su našli u potpunosti drugu građevinu. Jedino što su o njoj uspjeli doznati je da se zove Casa Das Camelias, što doslovno prevedeno znači 'Kuća od Kamerije'. Iako ih je i ova vila zaintrigirala svojim različitim fazama napuštenosti, iznenađenje ih je dočekalo kada su istraživali kamin u jednom od dnevnih boravaka. Iz sobe do su osjetili hladan propuh, a kada su ušli unutra, imali su što vidjeti. Dugačak tunel, koji je bio veoma uzak i napravljen od čistog kamena. Na kraju tunela dočekao ih je zid, bez ijednog skretanja u neku drugu prostoriju. Njegova stvarna svrha ostati će misterij.

Idući tjedan, istraživači nastavljaju razgledavati Portugal. Možete ih pratiti na društvenim mrežama, Instagramu Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali