Svašta rade s fotkama

ZBOG KRAĐE SE MIJENJAJU PRAVILA: Facebook želi zaštititi slike vaših profila

Facebook je odlučio posvetiti posebnu pažnju čuvanju slika profila.

Tvrtka je najavila promjene koje bi trebale ograničiti mogućnost kopiranja nečje slike s profila. Namjera je pružiti više kontrole korisnicima nad svojom slikom te spriječiti da ju neko drugi koristi bez njihovog pristanka.

Program počinje u Indiji, jer je upravo o toj državi krađa slika najčešća, no Facebook lako može ovo proširiti na cijeli svijet ako se pokaže uspješnim, piše Mirror.

“U sklopu našeg istraživanja s ljudima i sigurnosnim organizacijama u Indiji, čuli smo da neke žene ne žele dijeliti slike profila na kojima su njihova lica bilo gdje na internetu jer su zabrinute što bi se sve moglo raditi s njihovim fotografijama”, objasnio je Aarati Soman, menadžer u Facebooku.

MOŽETE VIDJETI TKO VAM GLEDA FACEBOOK PROFIL: Nije prevara, nova opcija to stvarno omogućava, ljudi su bijesni!

Facebook želi dodatno zaštititi svoje korisnikeFoto: TED ALJIBE/AFP

Nove mjere uključuju spriječavanje skidanja ili dijeljenja slika profila na Facebookovom Messengeru, spriječavanja snimanja slika ekrana na Androidu i stavljanje plavog ruba oko slike što bi trebalo spriječiti skidanje.

Facebook tvrdi kako stavljanje okvira umanjuje vjerojatnost kopiranja slike za barem 75%.

“Ako netko posumnja kako se njihova označena slika zlouporabljuje, mogu to javiti Facebooku i mi ćemo odlučiti treba li ju odstraniti iz naše zajednice”, rekao je Soman.

“Nadamo se da ćemo ono što naučimo u Indiji, uskoro moći primjeniti i u drugim zemljama.”

Povratak na Net.hr