Sestra Marka Zuckerberga napisala knjigu o opasnostima društvenih mreža

Ovo je zaista bizarno! Randi Zuckerberg, sestra slavnog suosnivača Facebooka Marka Zuckerberga objavit će novu dječju knjigu u kojoj pokušava nagovoriti djecu da ograniče svoj pristup online svijetu, među ostalim i društvenim mrežama.

Knjiga pod naslovom “Dot” izlazi 5. studenog ove godine i u njoj je istoimeni glavni lik iskorišten kako bi pomogao čitateljima da se nose s izazovima odrastanja u digitalnom dobu.

“Dot voli tehnologiju. Mnogo!”, napisala je Zuckerberg na svom blogu .

“Bila je opsjednuta svojim uređajima (zvuči poznato?), ali uz malo poticaja, ona je podsjećena da je život malo bogatiji kada skrenete pogled s ekrana”.

U promotivnom videu Dot ponovno redefinira izraz “sharing” (dijeljenje) dajući kolačić svojem psu.

Bivša Facebookova direktorica zadužena za razvoja tržišta Randi nije skorojević kad je riječ o ovoj temi. Također je već prije napisala knjigu zanimljivog naziva: “Dot Complicated: Untangling Our Lives Wired”.

Iako knjiga navodno želi učiti djecu da pronađu ravnotežu s tehnologijom (“Dotina snalažljiva mašta u kombinaciji sa njezinom tehnološkom stručnosti dokazuje da ona zaista puno toga zna” navodi se u opisu lutke Dot), ali mi si ipak ne možemo pomoći. Pitamo se što Randijev brat Mark Zuckerberg misli o svojoj sestri koja nagovara djecu da se isključe iz online svijeta?

I to upravo u trenutku kada Facebook uklanja pravila za korisnike mlađe od 18 godina koja su dosad ograničavala tko može vidjeti njihove online postove na ovoj društvenoj mreži – od fotografija do njihovog razmišljanja o svijetu.

//www.youtube.com/embed/EszwxQkD-y0

Povratak na Net.hr