Gotovo je!

PA-PA VINE, PIŠI KADA STIGNEŠ… Službeno ugašena još jedna društvena mreža

Danas je popularna video aplikacija Vine i službeno prestala postojati.

Doduše, ne u potpunosti, ali je način korištenja potpuno promijenjen, a nema više ni interakcije s drugim korisnicima.

Twitteru slabo ide

Nakon što ju je Twitter odlučio zatvoriti još prije pola godine, danas je napokon uklonjena i podrška na svim uređajima za ovu mrežu za dijeljenje kratkih videa.

TWITTER IMA NOVI PLAN: Vine će ipak preživjeti, ali kao samostalna aplikacija

Uz to, Twitter je najavio i smanjivanje broja svojih zaposlenika za 9%, zbog perioda problema i sporog rasta ove društvene mreže, piše The Edge.

Korisnici nisu oduševljeni

No Vine je očito stvorila vjernu bazu korisnika, te ih je dosta na internetu odlučilo odati počast ovoj aplikaciji. Tako je Daz Black, najpopularniji britanski viner koje su imitacije, komedije i gluma pregledane preko milijardu puta komentirao “Ja sam i dalje uživao u platformi i stvarno je sramota što se zatvara”.

ŠOKANTNA VIJEST: Gotovo je, Twitter gasi Vine!

Uz to, izrazio je i zbunjenost odlukom, dodajući da ga je Vine “doveo do toga gdje sam danas i otvorio vrata brojnim mogućnostima”.

Daz nije jedini koji je razočaran zatvaranjem Vinea. Ben Phillips, koji je postao poznat kada je zaradio 12.000 funti (103.000 kuna) od Forda nakon što je jedan njegov Vine povećao prodaju isto je izrazio svoju ljutnju zbog ukidanja ove aplikacije.

Povratak na Net.hr