"vikanje" na sav glas

ANIMIRANE REKLAME: Facebook (ponovo) razljutio korisnike

Nakon deset godina Mark Zuckerberg mijenja svoju politiku o korištenju animiranih GIF slika. U početku se osnivač Facebooka protivio animaciji jer se bojao da će ometati korisnike i loše djelovati na rast njegove društvene mreže. No kako je u međuvremenu Facebook već navikao korisnike na video reklame, bit će dopušteni i animirani GIF-ovi.

Prvi koji će koristiti nove reklame biti će Wendy’s i Coca-Colim brand Brazilian Kuat.

Još jedna od novijih promijena dozvola je video reklama i podjela zarade od videa. Cilj im je takmičenje s YouTubeom, najjačom video stranicom, koja je uz to u vlasništvu Googlea.

Facebook izbacuje reklame koje su bile sa strane, na sidebaru, a koje ne rade s novim formatom. S obzirom da se novi format reklama koje sadrže GIFove trenutno u on-line komunikaciji smatra vikanjem, Facebook će pratiti kako ide prihvaćanje promjena, a ako ne bude išlo dobro, takve će reklame biti odbačene.

Kritičari već sada tvrde da će nove reklame živcirati korisnike.

Iako je Facebook odbio reći koliko kompanija trenutno koristi novi format oglašavanja, činjenica je da je GIFovima u zadnjih par godina porasla popularnost, te da su korisnici promijenili način na koji konzumiraju sadržaj. Ovaj je trend najočitiji na društvenim medijima i on-line zajednicama.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr