Popcorn vam omogućuje gledanje bilo kojeg filma besplatno (P.S. Ovo je protuzakonito)

Postoje neka mjesta na internetu na kojima bilo koji film možete pogledati u savršenoj kvaliteti visoke rezolucije. Jedno od najboljih je Popcorn Time.

13.3.2014.
10:40

Poput Netflixa, koji za sada nije dostupan u Hrvatskoj, i ovaj novi servis ispunjen je svim mogućim filmovima za koje ne želite potrošiti 30 ili 40 kuna kako biste ih gledali u kinu, ako vam se više sviđa gledanje filmova u udobnosti svog kauča.

Popcorn Time pokazuje kako je online piratstvo zastrašujuće jednostavno.

Sve što trebate napraviti jest preuzeti aplikaciju za Windows, Mac ili Linux - koja je dostupna već otprilike mjesec dana. Popcorn radi s BitTorrent servisom kako bi svojim korisnicima omogućio gledanje filmova preko interneta i to potpuno besplatno.

Vrlo impresivna količina filmova koja vam stoji na raspolaganju znači da korisnici mogu gledati filmove koji su ove godine osvojli Oscara, kao i filmove koji još uvijek nisu stigli u kino dvorane. Ovako nešto nema ni Netflix.

Krađa materijala zaštićenog autorskim pravima

Uz to, Popcorna je da je tako jednostavan za korištenje da ljudi ni ne shvaćaju da zapravo rade nešto što je protuzakonito, zato budite oprezni i ne nasjednite.

Aplikacija, naime, eliminira potrebu da bjesomučno tražite svoj film kroz mnoštvo "torrent" servisa. Popcorn je omogućio da krađa materijala zaštićenog autorskim pravima bude lakša nego ikada prije. Osim toga, dizajniran je tako da je navigacija Popcornom vjerojatno jednostavnija od mnogih komercijalnih i legalnih servisa koji danas postoje na tržištu.

Ipak, gledanje filma preko Popcorna znači zapravo krađu materijala zaštićenog autorskim pravima i uvijek postoji mogućnost zatvora, optužbe za kazneno djelo ili kazne u iznosu od 250.000 dolara, prema američkim zakonima.

Autori Popcorna ipak se ne zamaraju previše time. Zašto? Zato što na njihovim stranicama nema nikakvog materijala koji bi bio zaštićen autorskim pravom. Osim toga, njihov servis gledanja filmova je besplatan i "open source" tako da oni zapravo ne čine ništa protuzakonito. Korisnici su ti koji bi zapravo trebali biti suzdržani kad je riječ o ovom servisu.

Stoga, znajte da kršite zakon odlučite li se na preuzimanje filmova s Popcorna.

Moralna pouka: Ako se ne želite izložiti riziku provođenja nekog vremena iza rešetaka zbog krađe filma, bolje da se držite dobrog starog unajmljivanja DVD-a iz kvartovske videoteke, ili, u skladu s vremenima, posudite nešto iz digitalne videoteke. Ili naprosto odite u kino.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali