Play ponuda

Ugašen još jedan file-sharing servis

shimmer fallback

FileSonic je još jedan servis za pohranu i dijeljenje datoteka koji je ugašen. Već početkom godine znatno su ograničene funkcije dostupne korisnicima.

5.9.2012.
11:05
Play ponuda

Nakon MegaUploada, Orona, Demonoida, BTjunkiea i ostalih, sada je ugašen i FileSonic, koji je bio jedan od 10 najposjećenijih servisa na internetu za pohranu i dijeljenje datoteka.

FileSonic je tužila pornografska kompanija Flava, koja ga je optužila da profitira od piratskih sadržaja jer potiče i pomaže svojim korisnicima da s ostalima dijele sadržaje koji su zaštićeni autorskim pravima.

Prema pisanju CNeta, FileSonic je počeo ograničavati što korisnici smiju skidati i postavljati na servis odmah nakon uhićenja Kima Dotcoma, vlasnika MegaUploada. A na stranicu je stavljena obavijest: "Naš servis može se koristiti samo za skidanje i pristup datotekama koje ste sami postavili."

Osim toga, administratori stranice su izbrisali sve datoteke i račune koji se dovode u vezu s piratskim sadržajima.

Ovo je bio uvod u kraj FileSonica jer je promjena politike dovela do velikog pada broja korisnika i prometa na stranicama.

Iz FileSonica se zasad nisu oglasili i obrazložili zašto je usluga nedostupna.

Servisi za razmjenu datoteka na internetu sve se teže bore s brojnim tužbama zbog kršenja autorskih prava. Piratski filmovi, igre, glazba, knjige... sve su teže dostupni na internetu.

Velike novčane i zatvorske kazne značajno su u proteklih godinu dana smanjile broj servisa na kojima se mogu pronaći piratski sadržaji.

Play ponuda
Play ponuda