Ubojica dizelaša – auti s najmanjom potrošnjom

Poskupljenja nas udaraju sa svih strana, pa vozačima potrošnja goriva nikad nije bila važniji čimbenik prilikom kupovine automobila.

17.9.2012.
12:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kupnja automobila s malom potrošnjom postala je važnija no ikad. U prilog tome idu vrlo visoke cijene goriva i sve veći troškovi života. Donosimo tri modela automobila koji će vlasnicima uvelike smanjiti broj odlazaka na benzinsku postaju.

Toyota Prius C

Japanci su uspjeli pod istu haubu smjestiti 1,5-litreni motor Otto i elektromotor, te su tako dobili auto koji već nazivaju 'ubojicom klasičnih dizelaša'. Riječ je o Toyoti Prius C, hibridu koji ima potrošnju od samo 2,8 litara na stotinu kilometara. Na japanskom tržištu naći će se do kraja ove godine, a u Americi će se početi prodavati početkom 2013. godine po cijeni od oko 20.000 dolara. Nije poznato kada će Prius C doći u naše krajeve.

Opel Ampera

Europski automobil 2012. godine je Opel Ampera. Riječ je o autu u kojem se nalazi kombinacija elektronskog i benzinskog motora te na sto kilometara prosječno troši 1,6 litara. Cijena tog automobila iznosi visokih 42.900 eura.

Hyundai i20

U Seoulu je redizajniran Hyundai i20,3-cilindarski, a osnovni je cilj bio korejski adut niže klase još više prilagoditi ukusima europskih kupaca. Zbog velike sličnosti s Opelovim modelom prozvali su ga 'korejskom Corsom', a iako je riječ o dizelu smješten je među ranije spomenute hibride zbog iznimno male potrošnje ističe. Naime, 1,1 motor na 100 kilometara prosječno troši samo 3,2 litre.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali