internetski poslužitelji / Koja je razlika između statičke i dinamičke IP adrese?

Image
Foto: www.pixabay.com

Postoje dinamička i statička IP adresa, a u nastavku saznajte koja je razlika između statičke i dinamičke IP adrese

21.5.2019.
22:47
www.pixabay.com
VOYO logo

Svako  računalo povezano na Internet ima svoju IP (Internet Protocol) adresu koja je jedinstvena i koja se koristi za lociranje i identifikaciju pojedinačnih kompjutera. Postoje dva tipa IP adresa - dinamička i statička. U nastavku saznajte koja je razlika između statičke i dinamičke IP adrese.

Dinamička IP adresa se "slučajno" dodjeljuje iz skupa IP adresa predviđenih za tu svrhu, svakom računalu koji se priključuje (logira). Ovo znači da pri svakoj konekciji na Internet, vaša IP adresa će biti drugačija, što čini da je teže ostvariti sigurne veze sa drugim računalima i serverima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika između statičke i dinamičke IP adrese: Statička IP adresase ne mijenja. Ako želite statičku IP adresu, morate podnijeti zahtjev u poslovnicama svog operatera. U tom se slučaju IP adresa se neće mijenjati i prilikom svakog povezivanja na računlo ili server  garantirana je autentifikacija.

Također, VPN (Virtual Private Network) mreže i sigurnosni "tuneli" (Secure Tunnels) se kroz Internet mnogo lakše i sigurnije rade kada je statička IP adresa u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada znate koja je razlika između statičke i dinamičke IP adrese.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo