VIDEO: Za ovo ljeto stize 'pametna majica', provjerite sto sve moze

Dok fitness narukvice kao sto su Jawbone i FitBit korisnicima mogu pruziti korisne informacije, nece svatko mozda zeljeti nositi komad hardvera na svom zapescu.

Sada imate mogucnost da hardver ostavite kod kuce i jednostavno obucete “pametnu majicu”.

Tvrtka OMsignal kreirala je “bio-osjetljivu majicu” koja se povezuje s aplikacijom i daje vam korisne informacije kao sto je primjerice broj otkucaja srca i broj udaha i izdaha u minuti.

Ovu pametnu majicu mozete tako programirati da vas upozori kada broj otkucaja vaseg srca prijede iznad ili padne ispod odredene vrijednosti koju ste unaprijed zadali. Takoder ce vas savjetovati kako ispraviti nepravilno disanje.

Mozete je nositi i izvan izvan teretane u kojoj trenirate. Pritom samo trebate ukljuciti “Lifesttyle mod” kako bi majica pratila temperaturu vaseg tijela, nivo stresa i razinu aktivnosti.

Majica koristiti Bluetooth vezu za slanje podataka na telefon putem “male crne kutije” koja se nalazi usivena u majicu. Mozete je nositi do tri dana neprekidno, bez potrebe za punjenjem.

Majica ima i jos neke zanimljive magucnosti kao sto je poboljsanje cirkulacije krvi i drzanja tijela. Moze se prati u perilici tako da nije zahtjevna za odrzavanje .

Tvrtka OMsignal kaze da ce svoju “pametnu majicu” poceti isporucivati na ljeto.

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isSlim=1

Povratak na Net.hr