bravo za Zrinku /

Zrinka Ljutić ostvarila najbolji rezultat u karijeri, bila je nadomak postolja

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovo je najbolji rezultate Zrinke Ljutić u svjetskom kupu.

19.3.2022.
14:30
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu 18-godišnja Zrinka Ljutić sjajno je iskoristila priliku za nastup na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu, gdje je u najjačoj svjetskoj konkurenciji osvojila peto mjesto, a do prve slalomske pobjede u karijeri došla je Slovenka Andreja Slokar.  

Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta, a beskompromisnim nastupom u finalnoj vožnji ostvarila je šesto vrijeme za ukupno peto mjesto na kraju, što joj je donijelo 45 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimno je u drugoj vožnji skijala 24-godišnja Slovenka Andreja Slokar i nakon šestog vremena u prvom slalomu ostvarila veliku prednost pred konkurenticama. Od vodeće iz prve vožnje Njemice Lene Duerr slovenska skijašica je u drugom nastupu bila brža za 1.23 sekundi, što joj je na kraju donijelo 48 stotinki prednosti. Treća je na kraju bila najbolja slalomašica svijeta i olimpijska pobjednica u ovoj disciplini Petra Vlhova, koja je za pobjednicom zaostala za 81 stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo