Poljaci Hrvatima pripremili malo iznenađenje: 'Ovo baš i nismo očekivali'

Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju od petka do nedjelje u Varšavi očekuje dvoboj protiv Poljske, a prvi dojmovi s treninga u Poljskoj izrazito su pozitivni.

31.3.2014.
15:52
VOYO logo

Bilo je dosta straha i nepoznanica oko toga kakva će podloga dočekati Hrvatsku u Varšavi, no na kraju je ispalo da su sve priče oko ultrabrze podloge bile preuveličane. Marin Čilić potvrđuje kako je podloga brza, ali i značajno sporija od očekivanog.

"Podloga je brza, ali ne baš tako brza koliko smo očekivali. Odskok loptice je neuobičajeno nizak i to je razlika u odnosu na turnire gdje se pokušava povećati odskok loptice. Očekujem dosta brze mečeve i mislim da će Poljacima itekako odgovarati ovakva podloga, no nadam se da ćemo se prilagoditi na te uvjete. Što se tiče prvog treninga, osjećaj je dobar i pokušat ćemo u naredna tri-četiri treninga dovesti to na višu razinu. Vjerujem da ćemo biti potpuno spremni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Željko Krajan ističe zadovoljstvo samom podlogom i dodaje kako se na njoj itekako može igrati što bi trebalo odgovarati Hrvatskoj.

"Bolje je od očekivanog. Očekivali smo još bržu podlogu ili prevučenu s nečim na što igrači nisu navikli, ali pokazalo se da nije tako i podloga je stvarno jako dobra. Može se igrati s osnovne linije, loptica dobro odskače i to nam je najvažnije. Teren i loptice su najbitniji i s te strane sigurno možemo biti zadovoljni", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom treningu sa Željkom Krajanom i Igorom Šarićem radili su Marin Čilić i Borna Ćorić dok su se naknadno priključili Mate Pavić i Marin Draganja koji su kasnije doputovali u Poljsku izravno iz Guadalajare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike