LIJEČNIK NJEMAČKE REPREZENTACIJE / Zdravstvena služba nedostojna SP-a

Image

Liječnik njemačke rukometne reprezentacije dr. Berthold Hallmaier iskritizirao organizaciju medicinske pomoći sudionicima SP-a.

26.1.2009.
18:08
VOYO logo

Liječnik njemačke rukometne reprezentacije dr. Berthold Hallmaier žestoko je pred njemačkim novinarima iskritizirao organizaciju medicinske pomoći sudionicima SP-a.

Tijekom drugog poluvremena utakmice između Njemačke i Norveške u Zadru teže se ozlijedio srednji vanjski igrač njemačke reprezentacije Michael Kraus. Potrgao je ligament gležnja, te je u zadarsku bolnicu, u pratnji svog liječnika, stigao po liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hallmaier tvrdi da je nije dobio.

Najprije osoblje zadarske bolnice nije bilo u mogućnosti snimiti trumatizirani zglob, a izostala je navodno i očekivana susretljivost liječnika i pomoćnog osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zdravstvena se njega pokazala apsolutno nedostojnom Svjetskog prvenstva. Osoblje u bolnici tretiralo nas je neprijateljski. Bilo im je teško napraviti gipsanu longetu. I ono najgore, nisu nam se udostojili pronaći čak ni štake - tvrdi razočarani Hallmaier.

Iako se ispočetka činilo da će Kraus morati na operaciju kako bi se ozljeda sanirala, čini se da to neće biti potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ligament nije potpuno uništen i to je najvažnije. Dobit će posebni stabilizator za to osjetljivo mjesto i operacija mu nije potrebna - rekao je Hallmaier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo