Izbačena sa ZOI / Zbog dopinga izbrisani svi rezultati Sachenbacher-Stehle

Image
Foto: AP

Sachenbacher-Stehle je bila pozitivna na dopinškoj kontroli nakon utrke na 12.5 kilometara u ponedjeljak na metilheksanamin, stimulant koji se inače može pronaći u dijetalnim proizvodima.

22.2.2014.
11:17
AP
VOYO logo

Šef njemačke olimpijske delegacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju Michael Vesper izjavio je u subotu kako biatlonka Evi Sachenbacher-Stehle (33), koja je izbačena sa ZOI zbog pozitivnog dopiinškog nalaza, nije svjesno uzela zabranjenu supstancu.

Sachenbacher-Stehle je bila pozitivna na dopinškoj kontroli nakon utrke na 12.5 kilometara u ponedjeljak na metilheksanamin, stimulant koji se inače može pronaći u dijetalnim proizvodima. U toj je utrci zauzela četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona nije znala kako uzima nešto što bi bilo zabranjeno. No, nismo mi koji dajemo te preparate sportašima, to je njihov osobni odabir. Dijetalni proizvodi nisu zabranjeni, ali neki zasigurno sadrže zabranjene supstance. Mi smo uvjerenja kako sportaši ne bi smjeli riskirati s njihovim uzimanjem", rekao je Vesper na konferenciji za novinare dodavši kako je Sachenbacher-Stehle uzela "pet-šest različitih preparata, a sve na savjet osobnog mentalnog trenera koji nije dijelom službene delegacije".

Zbog pozitivnog dopinškog nalaza izbrisani su svi rezultati Sachenbacher-Stehle na ZOI u Sočiju koji uključuju dva četvrta mjesta, ono iz pojedinačne utrke na 12.5km, kao i ono iz mješovite štafete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo