ZAGRIJAVANJE ZA ČETVRTFINALE: / Vaterpoliste čeka još jedan šuterski trening

Image
Foto: AFP

Hrvatski vaterpolisti u subotu (20.15 sati) igraju protiv Nizozemske u osmini finala Europskog prvenstva. Sve osim uvjerljive pobjede naših vaterpolista bit će senzacija

16.1.2016.
10:00
AFP
VOYO logo

"Puno smo kvalitetnija reprezentacija od Nizozemske. Ako uđemo ozbiljno što i hoćemo apsolutni smo favoriti. Mislim da ćemo uspjeti izrotirati cijelu momčad, da svi igramo i prođemo u četvrtfinale. Još ne znamo koga očekujemo u četvrtfinalu, ali bit će ozbiljan protivnik poput Grčke ili Mađarske. Nizozemska će biti još jedna utakmica za uigravanje i priprema za četvrfinale!", izjavio je Sandro Sukno pred novi dvoboj mačke i miša.

Nizozemci su recimo kvalitetom klasu iznad Malte, ali i puno slabija momčad od Francuske, koju je Hrvatska razbila s 20-5. Samo za usporedbu, Francuzi su pokazali svoju kvalitetu u posljednjem kolu protiv Srbije. Susjede su mučili do sredine treće četvrtine (7-7), a onda se raspali do kraja utakmice i izgubili (8-16). Tako da je hrvatskih plus 15 i odlična igra zasad najbolje što smo vidjeli od Tuckovih izabranika u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić se vraća na gol?

Suparnici u osmini finala su nakon 10 godina su opet na Euru, a u prvom krugu su uspjeli iznenaditi Slovačku (6-5). U preostale dvije utakmice nisu imali niti promil šanse. Crnogorci su protiv njih vodili 10-1 (završilo je još za Nizozemce odličnih 13-6), dok Španjolci nisu pustili nogu s gasa (15-4). Tako da se Nizozemskoj smiješi poraz od plus 10.

"Psihički smo se podignuli nakon Srbije i odigrali dvije zadovoljavajuće utakmice protiv Francuske i Malte. Sad nas čeka jedna slična utakmica protiv Nizozemske, u kojoj vjerujem da ćemo uvježbat još neke stvari za ono najvažnije što nas očekuje a to je četvrtfinalna utakmica. Vjerujem da ćemo biti u najboljoj formi za tu utakmicu kad je najbitnije!", smatra Marko Bijač, koji je u lakšim utakmicama stao između vratnicu umjesto Josipa Pavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada opet neće biti potreban kapetan, Hrvatska bi slavila i s juniorom između vratnica, ali Pavića treba 'uglazbiti' za četvrtfinale. U prvom je kolu bio na streljani protiv Srba, sada mora podići samopouzdanje pred ključnu utakmicu na turniru - četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo