Sarapova i Nadal pokorili Madrid

Ruska tenisacica Marija Sarapova pobjednica je WTA turnira iz serije Premier Mandatory u Madridu. Do titule je dosla pobijedivsi u finalu Rumunjku Simonu Halep sa 6-1, 2-6, 6-3.

11.5.2014.
19:10
VOYO logo

Slavila je Sarapova nakon jednog sata i 58 minuta igre. Bio je ovo njihov treci medusobni ogled i treca pobjeda Sarapove koja ce na najnovijoj WTA ljestvici skociti s devetog na sedmo mjesto.

Otkako je 2011. godine izgubila u polufinalu Roland Garrosa od Li Na, Sarapova je na zemljanim terenima na omjeru pobjeda i poraza 47-3, a sva joj je tri poraza u tom periodu nanijela Serena Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosle je godine u Madridu Ruskinja izgubila finale upravo od Williams, a sada je 11. uzastopnom pobjedom dosla do drugog ovosezonskog (nakon Stuttgarta) i 31. naslova ukupno u karijeri.

Za petu tenisacicu svijeta, Halep, ovo je bio 11. WTA finale u karijeri, a ostala je na sedam osvojenih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spanjolac Rafael Nadal, najbolji svjetski tenisac, pobjednik je ATP turnira iz Masters serije 1000 u Madridu. Do cetvrtog naslova u Madridu stigao je nakon sto mu je u finalu Kei Nishikori predao mec pri njegovom vodstvu 2-6, 6-4, 3-0.

Japanac je sjajno otvorio mec, ostavio Nadala bez sansi u prvom setu i vecem dijelu drugog. Vodio je tako Nishikori 6-2, 4-2, kada je Nadal prvo vratio break, a onda do kraja ostavio suparnika bez gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishikori je osjetio jaku bol u donjem dijelu leda sredinom drugog seta. Zatrazio je lijecnicki time-out i nastavio igrati, ali imao je problema s kretanjem. S vremenom se problem samo pogorsao i bio je prisiljen predati.

Nadal je prethodno naslove u Madridu osvajao 2005. (Ljubicic), 2010. (Federer) i 2013. (Wawrinka). Bio mu je ovo treci ovosezonski naslov, 63. u karijeri i rekordni 27. na ATP turnirima iz Masters serije 1000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishikori je ostao na pet osvojenih naslova iz osam finala u koliko ih je nastupio. Bio je ovo inace Nadalu i Nishikoriju sedmi medusobni ogled, a svih prethodnih sest takoder je otislo na stranu Spanjolca. Hrvatska tenisacica Ajla Tomljanovic nije se uspjela probiti u glavni dio jakog WTA turnira koji se igra na zemljanoj podlozi u Rimu.

Zagrepcanka je u 2. kolu kvalifikacija pala prakticki bez ispaljenog metka. Juznoafrikanka Chanelle Scheepers ju je svladala sa 6-2, 6-0 nakon samo 56 minuta igre. Iskoristila je 79. igracica svijeta sest od svojih osam prilika za break i uzvratila Ajli za poraz koji joj je nanijela prije cetiri godine u njihovom jedinom dosadasnjem medusobnom mecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tako nece imati predstavnica u pojedinacnom dijelu turnira koji se igra uz nagradni fond od 2.120.000 eura. Prva nositeljica i braniteljica naslova u Rimu je najbolja svjetska tenisacica Serena Williams.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo