VRAĆA SE OKTANSKO LUDILO: / Svjetski prvak izdominirao na oba treninga uoči prve utrke sezone

Image
Foto: James Moy / Press Association / Profimedia

U subotu će se vozači od 15 sati boriti za startne pozicije u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Austrije

3.7.2020.
17:28
James Moy / Press Association / Profimedia
VOYO logo

Akutalni svjetski prvak u formuli 1 Britanac LewisHamilton bio je najbrži na oba treninga vožena u petak na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, gdje će u nedjelju biti otvorena ovogodišnja sezona, koja počinje sa četiri mjeseca zakašnjenja zbog pandemije bolesti Covid-19.

Baš kao i na prvom treningu voženom nekoliko sati prije, bolidi Mercedesa, u ovoj sezoni obojani u crno u znak podrške pokretu protiv rasizma, uvjerljivo su bili najbrži i na drugom treningu. Hamilton je za pola sekunde popravio svoje vrijeme u odnosu na prvi trening, a njegov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas zaostao je nešto manje od dvije desetinke sekunde. Mercedesima se na drugom treningu nitko nije približio na manje od četiri desetinke zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Mercedes' British driver Lewis Hamilton steers his car during the first practice session at the Austrian Formula One Grand Prix on July 3, 2020 in Spielberg, Austria. Seven months after they last competed in earnest, the Formula One circus will push a post-lockdown ‘re-set’ button to open the 2020 season in Austria on July 5.,Image: 539142474, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Meksikanac Sergio Perez u Racing Pointu imao je treće vrijeme drugog treninga zaostavši za Hamiltonom za nešto više od šest desetinki sekunde (+0.641), a tek nešto sporiji bio je Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju (+0.657).

Za razliku od prvog treninga, kad su unutar sekunde zaostatka za najbržim bila sedmorica vozača, na drugom treningu je to uspjelo devetorici pilota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će se vozači od 15 sati boriti za startne pozicije u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Austrije, koja će startati u 15 sati i 10 minuta.

VN Austrije, drugi trening - rezultati

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:04.304 2. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) +0.197 3. Sergio Perez (Mek/Racing Point) +0.641 4. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) +0.657 5. Daniel Ricciardo (Aus/Renault) +0.668 6. Lando Norris (VB/McLaren) +0.783 7. Lance Stroll (Kan/Racing Point) +0.831 8. Max Verstappen (Niz/Red Bull) +0.911 9. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) +0.994 10. Carlos Sainz (Špa/McLaren) +1.048...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo