Jeep s talijanskom putovnicom / Vozili smo Jeep Renegade

Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Najnoviji Jeep je najmanji model iz ponude tog proizvođača a ujedno prvi i jedini koji se proizvodi izvan matične zemlje, u talijanskoj tvornici Melfi.

18.11.2014.
10:53
FOTO: Mato Pavličević
VOYO logo

Proizvodnjom na Starom kontinentu Jeepov vlasnik Fiat je riješio više toga odjednom. Razvoj je pojednostavljen pošto Renegade dijeli platformu s Fiatom 500X, uposlena je talijanska tvornica što nije nebitno u svjetlu gašenja proizvodnje cijelog niza modela iz ponude Fiata, Alfe i Lancije a ujedno je to i vozilo iz Europske unije te time ne podliježe carini.

Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Potpuno novi Jeep je rezultat spoja dizajna, funkcionalnosti i off road stručnosti američke marke sa 73-godišnjom tradicijom. Dizajneri tvrtke Jeep od početka su znali da Renegade mora imati najbolje off road sposobnosti u klasi, da njegove proporcije moraju biti prilagođene za gradsku vožnju i da istodobno mora jamčiti iznimnu pokretljivost, imati visoku razinu sposobnosti manevriranja i mora biti moderan i elegantan. Osim toga, od dizajnera je zatraženo da stvore vozilo koje će simbolizirati poznati američki dizajn marke Jeep jer je prvi model marke koji ulazi na tržište malenih SUV vozila u preko 100 regija diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Vanjština vozila je upadljiva s oštrim oblicima karoserije i agresivnim omjerom proporcija kotača i karoserije. Iz svakog su kuta vidljive upadljive dizajnerske linije, dizajnersko nasljeđe marke, poput okruglih prednjih svjetala i rešetke sa sedam otvora, zaštitni znak marke, te trapezoidnih koševa blatobrana. Dostupna su i dva sustava otvorenog krova za kupce koji žele slobodu na otvorenom: veliki klizni stakleni otvor s dva panela i električnim upravljanjem i, jedinstven u segmentu, “My Sky” s dva lagana panela koja se jednostavno skidaju i mogu pospremiti u prtljažnik. Pored standardnih 351 litru zapremnine, ili 1.297 litara s do kraja preklopljenim stražnjim sjedalima, može biti opremljen pločom poda prtljažnika koja se uklanja, preokreće na drugu stranu i namješta po visini.

Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

U putničkom je prostoru pažnja pridana svim detaljima, kombinacije boja su inovativne, a sadržaj je izrađen od visokokvalitetnih materijala, na bazi napredne tehnologije s pametnim i funkcionalnim pretincima za odlaganje. Četiri su paketa opreme, Sport, Longitude, Limited i Trailhawk. Svi bogati elementima sigurnosti i komfora.  Sustav UConnect s 5 je osnovna značajka za sve razine opreme, nadalje tu možemo imati i 6,5" dodirni zaslon s navigatorom i Bluetooth sa sustavom telefoniranja u načinu rada slobodne ruke. Verzije Limited i Trailhawk modela Jeep Renegade opremljene su 7” višenamjenskim zaslonom u boji na ploči s instrumentima, najvećim u segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Uvodni benzinski motor je 1,6-litreni E.torQ benzinac od 110 KS sa sustavom Stop&Start, ručnim mjenjačem s pet brzina i konfiguracijom 4x2. Snažniji benzinci su 1,4-litreni MultiAir2 turbo motor od 140 KS sa sustavom Stop&Start i konfiguracijom 4x2, dostupan s ručnim mjenjačem sa šest brzina i mjenjačem DDCT dok je vrh benzinske ponude 1,4-litreni MultiAir2 Turbo od 170 KS, automatskim mjenjačem s devet brzina i konfiguracijom 4x4. Dizeli su zastupljeni u vidu 1,6-litrenog MultiJet motora od 120 i konfiguracijom 4x2 i 2,0-litrenog Multi Jet II od 140 s pogonom 4x4 dok je na vrhu ponude dizela 2,0-litreni motor od 170 KS s automatskim mjenjačem s devet brzina i konfiguracijom 4x4.

Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Dva nova, napredna sustava 4x4, Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low, opremljena su sa sustavom za isključenje stražnje osovine koji neprimjetno prebacuje između pogona na dva i četiri kotača za manje energetske gubitke dok nije potreban pogon na sve kotače te tako smanjuje potrošnju goriva. Sustavi Jeep Active Drive i Active Drive Low kombiniraju se sa sustavom za regulaciju trakcije Jeep Selec-Terrain s četiri postavke (pet za model Trailhawk, na kojem je dodatni način za brdsku vožnju Rock s opcijama automatski mod + za snijeg , za pijesak za blato) koji jamči željene on i off road postavke za optimalne performanse na svim vrstama površina. Cijene benzinskih modela se kreću od 180.705 kn dok dizeli počinju na 177.080 kuna do registracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo