Alaves-Baskonia

VLASNICI ISTRE NAJAVILI REZANJE PLAĆA: Mjera će biti na snazi dok traje izvanredna situacija; ‘Ovo činimo kako bismo smanjili utjecaj krize’

Nije poznato za koliko će svojim igračima i zaposlenicima smanjiti plaće te hoće li neki tijekom tog razdoblja biti privremeno otpušteni

Baskijska grupacija Alaves-Baskonia, koja je 85-postotni vlasnik hrvatskog nogometnog prvoligaša Istre 1961, najavila je smanjenje plaća svojim nogometašima i košarkašima u Španjolskoj.

GRUPACIJA BASKONIA PREDSTAVILA SVOJE PLANOVE ZA ISTRU: ‘Konačni cilj je od Istre stvoriti stabilnog prvoligaša!’

Plaće će biti smanjenje u nogometnom prvoligašu Deportivo Alavésu i košarkaškom Baskoniji, kako igračima tako i zaposlenicima.

U prostorijama Nogometnog kluba Istra 1961 2018. godine održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Grupacije Baskonia – Alaves predstavili projekt razvoja kluba.Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Utjecaj krize

“Zbog privremene suspenzije nogometnog i košarkaškog prvenstva, što je posljedica izvanrednog stanja u zemlji, prinuđeni smo otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo – ERTE)”, priopćila je Alavés-Baskonia pozvavši se na “višu silu”.

“Ovo činimo kako bi smo smanjili utjecaj krize na financijsko poslovanja”, dodala je u priopćenju.

Viša sila

Od 14. ožujka su stadioni u Španjolskoj zatvoreni pa klubovi ne dobivaju prihode od televizijskih prava, ulaznica i suvernira. Igrači se nalaze u svojim kućama gdje individualno vježbaju.

U Španjolskoj u slučaju “više sile”, kakva je nastala uvođenjem izvanrednog stanja u zemlji, kompanije mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo – ERTE). Ono će trajati minimalno do 11. travnja a moglo bi biti i produženo.

Alavés-Baskonia nije otkrila za koliko će svojim igračima i zaposlenicima smanjiti plaće te hoće li neki tijekom tog razdoblja biti privremeno otpušteni. Samo je priopćila da će mjera biti na snazi dok traje izvanredna situacija u Španjolskoj.

Gotovo šest tisuća umrlih

U četvrtak i petak su istu mjeru najavili Barcelona, Espanyol i Atlético Madrid.

Španjolska će od nedjelje pa do 9. travnja obustaviti sve gospodarske aktivnosti osim onih nužnih u pokušaju suzbijanja koronavirusa koji je usmrtio 5.700 osoba, najavio je u subotu premijer Pedro Sánchez. Više mrtvih ima samo Italija.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr