Baskijski pakao / VIDEO Klasik San Sebastiana obilježio masovni pad, stradao i fantastični Slovenac

Gotovo 230 kilometara baskijskog pakla prošli su biciklisti na klasiku San Sebastiana, koji je obilježio pad čitave skupine vozača

5.8.2018.
12:38
VOYO logo

Francuski biciklist Julian Alaphilippe (Quick-Step) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najveće jednodnevne utrke u Španjolskoj, "Clasice San Sebastian", koja se boduje za "WorldTour", vožene u dužini od 228.7 kilometara.

Utrku je obilježio masovni pad u kojem je sudjelovalo mnoštvo biciklista. Stradao je i četvrti s Toura Primož Roglič, koji kao i drugi članovi nesretne skupine nije teže ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alaphilippe je potvrdio sjajnu formu koju je prikazao i na nedavno završenom "Tour de Franceu" na kojemu je osvojio dvije etape i naslov najboljeg penjača, te ostvario još jednu vrijednu pobjedu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak utrke dogodio se oko osam kilometara prije cilja kada su se neposredno pred završetak posljednjeg uspona na utrci iz glavne skupine izdvojili Alaphilippe i Nizozemac Bauke Mollema (Trek). Njih dvojica ostali su neuhvatljivi sve do cilja, a u završnom sprintu Alaphilippe je bez problema nadvisio pobjednika ove utrke iz 2016.

Treće mjesto je sa 16 sekundi zaostatka zauzeo Francuz Anthony Roux (Groupama-FDJ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek zauzeo je 35. mjesto sa zaostatkom od 2 minute i 22 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo