na što hoo troši novac? / Veslači i karatisti samo ovaj vikend donijeli 6 medalja, a moraju dizati kredite za odlazak na prvenstva

Hrvatski veslači i karatisti vratili su se s Europskih prvenstva sa 6 medalja - dva zlata, jednim srebrom i tri bronce. No problemi s financiranjem sportaša sve su veći. Veslački savez digao je kredit kako bi braća Sinković mogla otputovati na prvenstvo

9.5.2016.
18:56
VOYO logo

Nevjerojatna braća Sinković i Damir Martin sinoć u Zagrebu s dva zlata oko vrata. Šest medalja stiglo je u Hrvatsku i to nakon tjedna u kojem Olimpijski odbor, ili kako oni tvrde - Ministarstvo nisu imali novca za pripreme tih medalja. 

"Užasno je teško, jer bez financijske podrške vrlo se teško motivirat i pripremiti", priznala je karatistica Ana Lendar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne uzbuđujemo se oko toga. Ipak je Olimpijada za dva tri mjeseca pa su nam misli u tome", odgovorio je veslač Martin Sinković. 

Olimpijska godina, žetva medalja, a iza zavjese nalazi se sport na aparatima. U Hrvatskom olimpijskom odboru od države su tražili 157 milijuna kuna za 2016. godinu, a iz Ministarstva dobili odgovor kako su predviđena 122 milijuna uz poruku - smanjite apetite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Šustar od predsjednika HOO-a Zlatka Mateše traži izvješća i odgovore na što se točno troše milijuni. Čelniku karate saveza nije jasno kako isti dan kada za sportaše novca nema, Olimpijski odbor isplaćuje plaće čelnicima, od kojih neki primaju i 18.000 kuna. 

"Za mene je osobno to dno dna. To je bilo iz srca. Nisam ništa krivo rekao. Ako se nema, nema se za nikoga", izjavio je Darko Šimunec, glavni tajnik karate saveza.

"Ako sport i Olimpijski odbor žele da se i dalje osvajaju medalje, neke stvari neka mijenjaju", upozorila je karatistica Ana Lendar. 

I zato čudno zvuče čestitke Vlade i HOO-a karatistima i verslačima. Oni bi htjeli čuti malo drukčiju muziku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo