VELIKO PRIZNANJE ZA BILIĆA: / Ugledni magazin uvrstio ga u najbolje trenere svijeta

Image
Foto: AFP

Bivši hrvatski izbornik i aktualni trener engleskog prvoligaša West Hama Slaven Bilić našao se među 25 najboljih nogometnih trenera ove godine u izboru nogometnog magazina FourFourTwo.

27.7.2016.
13:44
AFP
VOYO logo

Bilić je zauzeo 21. mjesto a iza njega su do 25. mjesta ostali trener Arsenala Arsene Wenger, Bob Bradley (Le Havre), bivši trener Paris Saint Germaina Laurent Blanc i Maurizio Sarri (Napoli).

Bolji od Santosa i Deschampsa

Hrvatski stručnjak bolji je i od izbornika finalista Eura, Portugalac Fernando Santos našao se na 33. mjestu, a Francuz Didier Deschamps na 27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je osim vođenja hrvatske reprezentacije i West Hama, s kojim je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu, trenirao i turski Bešiktaš.

Payetovo dovođenje "odluka stoljeća"

S West Hamom je Bilić ostvario pobjede nad Arsenalom, Liverpoolom, Manchester Cityjem i Chelseom, a FourFourTwo.com ocjenjuje kako se njegova odluka da se u klub za 10,7 milijuna funti iz Marseilla dovede Dimitri Payet pokazala "potezom stoljeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod njegovim vodstvom West Ham je postao uzbudljiva napadačka snaga za kojom su njegovi navijači žudjeli", ocjenjuje FourFourTwo.com, dodajući kako je klub ove sezone također prvi put ostvario izravan plasman u neko europsko natjecanje, točnije u Europsku ligu nakon što je prvenstvo završio na sedmom mjestu .

Prošle godine 43.

Prošle godine, nakon što je završio svoj posao u Bešiktašu i stigao u West Ham, Bilić je bio na 43. mjestu liste ovog nogometnog magazina. FourFourTwo još nije objavio trenerskih Top 20 za ovu godinu, svaki dan otkrivao imena pet trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo